2014-05-12 01:19:07
Φωτογραφία για Κυρίαρχος ο Χάμιλτον στην Ισπανία
Η Mercedes ακολούθησε διαφορετική στρατηγική στους πιλότους της, όμως ακόμα κι έτσι ο... Χάμιλτον πανηγύρισε την πρώτη νίκη του επί ισπανικού εδάφους και τέταρτη σερί στο πρωτάθλημα. 1-2 για τους Γερμανούς, τρίτος ο Ρικιάρντο.

Ήταν δυνατός στις κατατακτήριες δοκιμές και κατέκτησε την πρώτη του pole position επί ισπανικού εδάφος. Ο Λιούις Χάμιλτον αποδείχθηκε... σκληρό καρύδι και στον αγώνα και πανηγύρισε και την πρώτη του νίκη στην πίστα της Καταλούνια.

Η Mercedes ακολούθησε διαφορετική στρατηγική στους πιλότους της, ο Νίκο Ρόσμπεργκ έφτασε μια... ανάσα από την κορυφή στο φινάλε, αλλά ο Χάμιλτον δεν τον άφησε σε καμία περίπτωση να περάσει μπροστά.

Έτσι, είδε πρώτος την καρό σημαία και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μόλις 3 βαθμούς μπροστά από τον ομόσταυλό του, ο οποίος έκανε το 1-2 για τη γερμανική ομάδα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, που ήταν ο μοναδικός από την πρώτη εφτάδα που είχε το κεφάλι του ήσυχο.


Ο Αυστραλός έκανε έναν ήρεμο αγώνα, αν και έμεινε πίσω από τον Βαλτέρι Μπότας στην εκκίνηση. Με τα πιτ στοπ, πέρασε μπροστά από τον Φινλανδό και σημείωσε άλλο ένα καλό αποτέλεσμα στην πρώτη του χρονιά με τη Red Bull. Πίσω του ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εκκίνησε 15ος, κέρδισε αρκετές θέσεις με το πρώτο πιτ στοπ και βρέθηκε στη δεκάδα πίσω από τις δύο Ferrari. Τον Φερνάντο Αλόνσο τον... έφαγε στο τελευταίο πιτ στοπ του Ισπανού, ενώ στη συνέχεια πέρασε τους Κίμι Ραϊκόνεν και Μπότας για να κάνει το 3-4 για τη Red Bull.

Όσο για τους τρεις προαναφερθέντες, ο Μπότας παρέμεινε πέμπτος, ενώ στη μάχη των δύο Ferrari νικητής βγήκε ο Αλόνσο, που γνώριζε την αποθέωση από τους οπαδούς του σε κάθε πέρασμά του μπροστά από τις κερκίδες και άφησε έβδομο τον Iceman. Από εκεί και πέρα, την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ρομάν Γκροζάν, Σέρχιο Πέρεζ και Νίκο Χούλκενμπεργκ, ενώ εγκατέλειψαν τον αγώνα οι Καμούι Κομπαγιάσι και Ζαν Ερίκ Βερν.

Έπειτα, λοιπόν, από την ολοκλήρωση του Γκραν Πρι της Ισπανίας, που ήταν το πέμπτο της σεζόν, ο Χάμιλτον όπως προαναφέραμε σκαρφάλωσε την κορυφή της βαθμολογίας με 100 βαθμούς έναντι 97 του Ρόσμπεργκ, με τους Αλόνσο (49) και Φέτελ (45) να ακολουθούν. Στους κατασκευαστές η Mercedes έχει πάρει σαφές προβάδισμα με 197, με τη Red Bull να είναι δεύτερη με 84 και τη Ferrari τρίτη στους 66.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Χάμιλτον Mercedes Νικητής

Ρόσμπεργκ Mercedes +0.6

Ρικιάρντο Red Bull +49.0

Φέτελ Red Bull +76.7

Μπότας Williams +79.2

Αλόνσο Ferrari +87.7

Ραϊκόνεν Ferrari +1 γύρο

Γκροζάν Lotus +1 γύρο

Πέρεζ Force India +1 γύρο

Χούλκενμπεργκ Force India +1 γύρο

Μπάτον McLaren +1 γύρο

Μάγκνουσεν McLaren +1 γύρο

Μάσα Williams +1 γύρο

Κβιάτ Toro Rosso +1 γύρο

Μαλντονάντο Lotus +1 γύρο

Γκουτιέρεζ Sauber +1 γύρο

Σούτιλ Sauber +1 γύρο

Μπιανσί Marussia +2 γύροι

Τσίλτον Marussia +2 γύροι

Έρικσον Caterham +2 γύροι

Εγκατέλειψαν

Κομπαγιάσι Caterham 34ο γύρο

Βερν Toro Rosso 24ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Χάμιλτον 100

Ρόσμπεργκ 97

Αλόνσο 49

Φέτελ 45

Ρικιάρντο 39

Χούλκενμπεργκ 37

Μπότας 34

Μπάτον 23

Μάγκνουσεν 20

Πέρεζ 20

Ραϊκόνεν 17

Μάσα 12

Γκροζάν 4

Βερν 4

Κβιάτ 4

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 197

Red Bull 84

Ferrari 66

Force India 57

Williams 46

McLaren 43

Toro Rosso 8

Lotus 4

Sauber 0

Marussia 0
Caterham 0 Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ