2014-05-12 11:40:08
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΜΕ ΖΕΚΑ - ΝΑΤΧΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "sportdog.gr", κάνοντας σύγκριση Μπεργκ, Σισέ και ποιος είναι καλύτερος. Τι μεταγραφές πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός; - Αποθεώνει Λίνο και κράζει Παπαδόπουλο!

Αναλυτικά:

Επειδή Νάτχο και αργότερα ο Ζέκα λήγουν τα συμβόλαιά τους, με ρωτάει ο Σινάνογλου τι θα έκανα εγώ αν ήμουν στον Ολυμπιακό. Αντικειμενικά θα μιλήσω. Άλλωστε έχω πει τόσες φορές ότι θα ήθελα πολύ τον Μπεργκ για σέντερ φορ στον Ολυμπιακό.

Σε ό,τι αφορά τον Νάτχο θα ενδιαφερόμουν, είναι καλός παίκτης, αλλά για τον άξονα, για δεκάρι. Βέβαια δεν είναι αυτό που θα ονειρευόμουν στον Ολυμπιακό. Μπορείς να βρεις καλύτερο παίκτη. Σε ό,τι αφορά τον Ζέκα όμως, ακόμα και ψίχουλα να ζητούσε, δεν θα τον έπαιρνα στον Ολυμπιακό! Τέτοιον παίκτη έχεις, εργάτες έχεις, και μπορείς να βρεις άνετα. Ένας εργάτης φιλότιμος που τρέχει είναι ο Ζέκα, αλλά δεν κάνει τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός έναν παίκτη έχει που κάνει τη διαφορά, αυτός είναι όλα τα λεφτά, ο Μπεργκ. Και ο Νάνο έχω πει ότι μου αρέσει πολύ, ο αριστερός μπακ.


Οι Καρέλληδες, οι Κλωναρίδηδες, οι Αμπέιντ και οι Ζέκα είναι δυναμικοί παίκτες, αλλά το 60% του Παναθηναϊκού είναι μόνος του ο Μπεργκ. Μου ζητάει επίσης ο Σινάνογλου να τον συγκρίνω με τον Σισέ. Εντάξει, ο Σισέ έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες στο παρελθόν, έκανε σπουδαία καριέρα στον Παναθηναϊκό, έβαλε πολλά γκολ, μου άρεσε. Όμως ο Μπεργκ είναι πιο ολοκληρωμένος φορ. Δεν είναι μόνο τα γκολ που βάζει, είναι αέρινος, είναι ψηλός, είναι πολύ έξυπνος, είναι και πασέρ, και επίσης είναι σκληρός!

Ο Ολυμπιακός όπως είναι τώρα, για εμένα θέλει 4 μεταγραφές που αν τις κάνει, θα πάρει και το επόμενο πρωτάθλημα για πλάκα. Θα αφήσει από την αρχή ξανά πολλούς βαθμούς πίσω τους αντιπάλους του. Θέλει 4 γρήγορους παίκτες, εκ των οποίων οι 3 να είναι πρωτοκλασάτοι.

Πρώτα απ΄ όλα θέλει μια σεντερφοράρα που να βάλει 18 γκολ στο πρωτάθλημα, να έχει ταχύτητα και να είναι διεισδυτικός, να παίρνει δηλαδή και την προσωπική ενέργεια ώστε να σπάει τις άμυνες. Θες και 2 χαφ, έναν αντι-Ιμπαγάσα κουμανταδόρο και έναν δίπλα του καλό να κόβει. Τέλος θες έναν αριστερό εξτρέμ οπωσδήποτε -αν μείνει βέβαια ο Κάμπελ- διότι μόνο ο Κολοβός δεν φτάνει. Στην άμυνα θα γυρίσει ο Σιόβας που έχει εξελιχτεί σε πολύ καλό σέντερ μπακ, έλειψε ο Σιόβας από τον Ολυμπιακό.

Σε ό,τι αφορά το ματς Ατρόμητος- ΠΑΟΚ, ήταν μεγάλο το διπλό του ΠΑΟΚ, κρατάει την τύχη του τώρα στα χέρια του. Δύσκολο να τα καταφέρει βέβαια, πρέπει να νικήσει και στην Τρίπολη και τον Παναθηναϊκό στην άδεια Τούμπα.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε καλά στο ματς, ήταν καλύτερος από τα προηγούμενα ματς στα πλέι οφ, άφησε το ροτέισον επιτέλους ο Παράσχος, στο α΄ ημίχρονο δημιούργησε φάσεις, έκανε και το γκολ. Στο β΄ ημίχρονο κακώς έβγαλε τον Ναπολεόνι για εμένα. Το μεγάλο λάθος όμως που έκανε ο Ατρόμητος ήταν άλλο και θα το αναλύσω.

Όταν είσαι προπονητής και βλέπεις τον ΠΑΟΚ, πρέπει να ξέρεις ότι το 50% του ΠΑΟΚ είναι ο Λίνο αν του το επιτρέψεις! Ο Λίνο σε είχε προειδοποιήσει με την απόδοσή του σε αυτό το ματς, πριν φτιάξει τα γκολ. Είναι κίνδυνος θάνατος αυτός ο παίκτης, παρά την ηλικία του είναι μπακάρα! Το πόδι του φτιάχνει αγγέλους, οι σέντρες του είναι φαρμάκι, είναι "πάρε-βάλε γκολ".

Δεν τον αφήνεις τον Λίνο να πάρει χώρο να κατέβει. Γλένταγε ο Λίνο! Εκεί πρέπει να του έχεις μπακ γρήγορο να τον περιορίσει -όχι να φεύγει το μπακ όπως γινόταν στον Ατρόμητο και να μην υπάρχει καν μπακ! Και όχι μόνο πρέπει να του έχεις μπακ τσάκαλο κοντά του, αλλά να του βγάζεις και στην πλάτη παίκτη, ο χαφ-εξτρέμ πρέπει να απειλεί τον Λίνο στην πλάτη του ώστε να μην αφήνει τόσο συχνά την άμυνα να κατεβαίνει.

Αν αδρανήσεις με τον Λίνο, θα σου ανατρέψει το ματς. Αν όμως τον περιορίσεις και ταυτοχρόνως του ρίξεις παίκτη στην πλάτη του, μπορείς να τον εκθέσεις, όπως είχε γίνει στο Καραϊσκάκη με τον Κάμπελ και έφαγε ο ΠΑΟΚ τα τέσσερα που θα μπορούσαν να ήταν έξι.

Έχασε και το πέναλτι ο Παπαδόπουλος, του το έπιασε ο Γλύκος ο οποίος προοδεύει και για εμένα πρέπει να είναι στο ρόστερ της Εθνικής στο Μουντιάλ. Ο Παπαδόπουλος έχω ξαναπεί ότι δεν πρέπει να χτυπάει τα πέναλτι, μάλιστα όταν είχε γίνει το επεισόδιο Παράσχου και Παπαδόπουλου είχα πει στη στήλη ότι εγώ αν ήμουν προπονητής του και αγνοούσε έτσι επιδεικτικά την εντολή μου, θα έμπαινα στο γήπεδο και θα στηνόμουν μπροστά στην μπάλα!

Ο Κουλούρης που τον διαφημίζουν ως το νέο σέντερ φορ του ΠΑΟΚ, δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ο Στοχ ήταν πολύ καλός, εκτός του Λίνο, και ο Σαλπιγγίδης ήτανε ανεβασμένος και ο Αθανασιάδης και ο Κατσουράνης. Έχει κάποιους καλούς παίκτες ο ΠΑΟΚ, αλλά θέλει πολλές μεταγραφές, αλλιώς θα βλέπει μόνιμα την πλάτη του Ολυμπιακού. Δεν μπορεί με αυτήν την ομάδα ο ΠΑΟΚ να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Αν δεν κάνει δυνατές μεταγραφές, θα τον αφήσει ο Ολυμπιακός πολλούς βαθμούς πίσω και την επόμενη σεζόν.

Εγώ πάντοτε λέω την άποψή μου θαρρετά, χωρίς μεσοβέζικα λόγια και διπλωματίες.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ