2014-05-12 11:54:07
Φωτογραφία για ΝΤΟΣΚΑΣ : ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Αισιόδοξος για το μέλλον του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, μετά τη διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε ο Γιώργος Ντόσκας, μιλώντας στη "SportDay".

Στα 30 του χρόνια ο Γιώργος Ντόσκας έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε 11 φάιναλ φορ Κυπέλλου, ενώ έχει κατακτήσει 18 τίτλους στην καριέρα του, όλους με το σκουφάκι του Ολυμπιακού.

Παρόλα αυτά, ο έμπειρος πολίστας πανηγύρισε έντονα την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό με τη Βουλιαγμένη στο Ρέστειο κολυμβητήριο και παρουσιάστηκε αισιόδοξος για το μέλλον των ερυθρόλευκων.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γιώργος Ντόσκας:

Δεύτερο σερί νταμπλ για τον Ολυμπιακό και 16ο Κύπελλο της ιστορίας του. Ποια είναι τα στοιχεία που σας διατηρούν στην κορυφή;

«Ο Ολυμπιακός έχει χτιστεί για να κατακτάει τίτλους. Ολη τη σεζόν είχαμε καλή απόδοση και σταθερότητα. Αυτό φάνηκε στους τελικούς, όπου κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με 3-0 κόντρα στη Βουλιαγμένη. Επίσης, η ποιότητα της ομάδα μας επιβεβαιώθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, που πήραμε το τρόπαιο. Η δουλειά που γίνεται στην ομάδα βγήκε στις εμφανίσεις μας σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ εμείς κρατάμε ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο αήττητοι, κάτι που είναι πολύ δύσκολο, όμως εμείς το καταφέραμε».


Ο τελικός με τη Βουλιαγμένη ήταν το καλύτερο ελληνικό παιχνίδι για φέτος. Ενταση, πάθος, νεύρα, μεγάλα γκολ, πανηγυρισμοί. Είναι διαφήμιση για το άθλημα;

«Ηταν με διαφορά το καλύτερο παιχνίδι που είδαμε στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά. Προφανώς αποτελεί διαφήμιση για το πόλο, το οποίο έχει φτάσει στον πάτο. Δεν ξέρω αν μπορεί να κατρακυλήσει περισσότερο το άθλημά μας. Η παρουσία του κόσμου και η εξέλιξη του αγώνα μάς θύμισαν παλιές εποχές της ελληνικής υδατοσφαίρισης που τις νοσταλγούμε. Δυστυχώς κράτησε μόνο για μία ώρα. Το ευχαριστηθήκαμε όλοι. Αθλητές, προπονητές, φίλαθλοι. Κακά τα ψέματα, τα μεγάλα ντέρμπι που κρίνονται στο γκολ και έχουν πάθος είναι αυτά που μένουν».

Η σεζόν κλείνει με εσάς νταμπλούχους. Επαιξε ο Ολυμπιακός, συνολικά, σύμφωνα με την ποιότητα των παικτών του ή πιστεύεις ότι είχατε περιθώρια για καλύτερες εμφανίσεις, ειδικότερα στο Τσάμπιονς Λιγκ;

«Είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε καλύτερα. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στο μέλλον. Στο Τσάμπιονς Λιγκ ήρθαμε αντιμέτωποι με ομάδες ισάξιες ή καλύτερες από εμάς. Eπρεπε να το διαχειριστούμε αυτό, όμως το πρόσημο είναι θετικό, παρ' όλο που σε κρίσιμους αγώνες δεν πιάσαμε την απόδοση που έπρεπε. Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια δεν είναι στην ελίτ της Ευρώπης, αλλά φέτος αποδείξαμε ότι μπορούμε να βρεθούμε εκεί σύντομα. Θέλει δουλειά και πίστη στους εαυτούς μας. Αυτό έλειπε φέτος, δεν πιστεύαμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να νικήσουμε τη Ριέκα στην Κροατία, την Προ Ρέκο στην Ιταλία ή τη Γιουγκ στο Ντουμπρόβνικ. Είναι ομάδες με ιστορία στο ευρωπαϊκό πόλο και πρωτοκλασάτους παίκτες και στη διάρκεια της χρονιάς αποδείξαμε ότι δεν απέχουμε τόσο».

11ο φάιναλ φορ της καριέρας σου και 18ος τίτλος με το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Νιώθεις ότι ανταμείβεσαι για τη δουλειά που ρίχνεις καθημερινά εντός πισίνας;

«Κι εγώ και οι συμπαίκτες μου βλέπουμε τους κόπους μας να αποδίδουν καρπούς. Δύο φορές τη μέρα πηγαίνουμε για προπόνηση, έχουμε αφήσει τα πάντα πίσω για το πόλο. Οταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι και αναρωτηθείς "τι πέτυχα τόσα χρόνια;" και δεις ότι έχεις κατακτήσει πολλούς τίτλους, είναι αυτό που, εν τέλει, έχεις να θυμάσαι».

Τέλος, ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ του Ολυμπιακού δημιουργεί όρεξη για νέες επιτυχίες και περισσότερους τίτλους από εδώ και στο εξής;

«Το μέλλον ανήκει στον Ολυμπιακό. Υπάρχει δίψα για διάκριση από τον μεγαλύτερο στον μικρότερο μέσα στην ομάδα. Δεν υπάρχει κορεσμός. Περιμένουμε ήδη την επόμενη σεζόν. Αν πει κάποιος ότι κουράζεται να κατακτά τίτλους, τότε είναι προτιμότερο να σταματήσει να αγωνίζεσαι».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ