2014-05-12 17:57:55
Φωτογραφία για Ριζικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών
Ριζικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των Στρατιωτικών φέρνει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την Τετάρτη 7 Μαΐου, του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό  Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά,  η σχετική πρωτοβουλία αποτελεί αποτέλεσμα μηνών διαπραγμάτευσης με το Υπουργείο Οικονομικών και διαβούλευσης με τους υπηρεσιακούς φορείς, για τη διασφάλιση ενός συνταξιοδοτικού πλαισίου για τους Στρατιωτικούς, που θα είναι βιώσιμο και δίκαιο δίνοντας λύση σε ένα φλέγον και χρονίζον ζήτημα, που αφορά το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο νόμου έχει υπογραφεί από τον  Αναπληρωτή Υπουργό  Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ενώ δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αναλυτικά με το σχετικό σχέδιο νόμου:

-Παρέχεται η δυνατότητα στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού να αναγνωρίσει 5 πλασματικά χρόνια, για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για συνταξιοδότηση έτη υπηρεσίας (40 έτη εκ των οποίων 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και 5 πλασματικά).


-Επανακαθορίζονται οι Μονάδες και Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, στις οποίες ο χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται στο διπλάσιο και με τον τρόπο αυτό αναμορφώνεται το ισχύον αναχρονιστικό καθεστώς, που δεν βασιζόταν σε επιχειρησιακά, αλλά μόνο σε γεωγραφικά κριτήρια.

-Αποκαθίσταται η ισότητα με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, που στο σύνολό τους είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώνουν 5 έτη πλασματικής  υπηρεσίας.

Αμέσως μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής στις 28 Μαΐου, το σχέδιο νόμου θα υποβληθεί από το Υπουργείο Οικονομικών για ψήφιση

Star.gr

ΠΗΓΗ: http://www.madata.gr/epikairotita/economy/347474.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ