2014-05-13 07:06:05
Φωτογραφία για Bloomberg: Αισιόδοξοι αλλά επιφυλακτικοί για την παγκόσμια οικονομία
Βελτίωση της πορείας της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και ανησυχία για την κρίση στην Ουκρανία επισημαίνεται από τους ειδικούς του χρηματοπιστωτικού τομέα στην τριμηνιαία έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, αλλά λιγότερο ένθερμη σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα στις αρχές του έτους.

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί, συνδρομητές του οικονομικού πρακτορείου, αξιολογούν θετικά τις πολιτικές που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Ελλάδα, καθώς σε ποσοστό 37% θεωρούν ότι δημιουργούν αισιοδοξία για το επενδυτικό κλίμα.

Αυτά προκύπτουν από την τελευταία έρευνα του Bloomberg, υπό τον τίτλο «Bloomberg Markets Global Investor Poll» η οποία καταγράφει, επίσης, ανησυχία για διάφορους κινδύνους- από την αναταραχή στην Ουκρανία έως την απειλή αποπληθωρισμού στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, το 40% των συνδρομητών του πρακτορείου που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνει ότι η παγκόσμια οικονομία βελτιώνεται και το 43% ότι είναι σταθερή, ενώ μόνο το 12% θεωρεί ότι επιδεινώνεται. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός τους έχει μειωθεί: Στην τελευταία έρευνα του Ιανουαρίου, το 59% των επενδυτών θεωρούσε ότι η οικονομία βελτιώνεται- το υψηλότερο ποσοστό μετά την έξοδο της παγκόσμιας οικονομίας από την ύφεση το 2009. Η έρευνα, που διεξάγεται κάθε τρίμηνο από τα τέλη του 2009, καταγράφει τις απόψεις 594 χρηματιστών, τραπεζιτών και διαχειριστών κεφαλαίων που είναι συνδρομητές στην επαγγελματική υπηρεσία του Bloomberg στο διάστημα από 22 έως 24 Απριλίου.
fpress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ