2014-05-13 19:45:04
Φωτογραφία για Το εκπληκτικό κιβώτιο ταχυτήτων που ετοιμάζει η VW [photos]
Ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Volkswagen, Heinz-Jakob Neusser, στο περιθώριο του... φετινού Vienna Motor Symposium επιβεβαίωσε τα σχέδια της γερμανικής εταιρείας να παρουσιάσει ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 10 σχέσεων.

Η είδηση αυτή δεν ακούγεται για πρώτη φορά, καθώς πέρσι στην ίδια εκδήλωση, ο VW Group CEO, Martin Winterkorn, είχε μιλήσει σχετικά. Μόνο που φέτος ο κ. Neusser έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Το νέο DSG κιβώτιο των 10 σχέσεων θα έρθει για να αντικαταστήσει το «γερασμένο» 6άρι DSG που χρησιμοποιούσε η VW σε μεγαλύτερα οχήματα.

Το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη θα είναι σε θέση να «αντέξει» ροπές έως και 500 Nm, ενώ έχει σχεδιαστεί τόσο για εγκάρσια όσο και για διαμήκη τοποθέτηση του κινητήρα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, θα επιτρέψουν στο 10άρι DSG να τοποθετηθεί σε πολλά μοντέλα των εταιρειών που συνιστούν το VW Group.

Δυστυχώς ο κ. Neusser δεν αποκάλυψε πότε θα δούμε το νέο DSG των 10 σχέσεων σε κάποιο μοντέλο παραγωγής. Αυτό που, ωστόσο, μοιράστηκε μαζί μας είναι πως μαζί με το νέο Passat θα κάνει ντεμπούτο και ένα νέο 2λιτρο twin-turbo TDI μοτέρ απόδοσης έως και 240 ίππων.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ