2014-05-13 21:05:19
Φωτογραφία για ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ «ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ»
Την ανάγκη να υπάρξει προοδευτική κεντροαριστερά, αλλά και την απόφασή του να αναλάβει, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, πρωτοβουλία για την ανασυγκρότησή της επανέλαβε σήμερα, Τρίτη, από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην πόλη. «Κάποιοι τηρούν στοιχεία εμφυλίου πολέμου» είπε και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει «κεντροαριστερά στα μέτρα του».

Σημειώνοντας πως «δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ», επισήμανε ότι η διαφωνία του είναι πολιτική και αφορά την πρόσδεση της ηγεσίας τού κόμματος σε συντηρητικές πολιτικές, ενώ τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει όσους επιλέγουν να προκαλούν κλίμα εμφυλίου πολέμου στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ανέφερε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, γιατί «υπάρχουν βαθιές πολιτικές διαφορές».


Ακόμη, ο κ. Κουβέλης εκτιμά πως η χώρα «εισέρχεται στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας», σημειώνοντας ότι αυτές μπορούν να προωθηθούν μόνο με προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και ρητές δεσμεύσεις υλοποίησης του. Ανέφερε ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να λειτουργήσει ως δημοκρατικό άλλοθι ουδενός» και «διακοσμητικό ρόλο δεν διεκδικήσαμε ποτέ, ούτε θα διεκδικήσουμε», ενώ άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι «μας χωρίζουν διαφορές».

Αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές είπε ότι θα πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες ανεξάρτητους συνδυασμούς και επικεφαλής άξιους και διαφανείς. Για τις περιφερειακές εκλογές ζήτησε να στηριχθούν οι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ, ενώ για τις ευρωεκλογές είπε ότι η ψήφος θα πρέπει να στείλει δημοκρατικό μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας και πως οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν δύναμη και ψήφο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΔΗΜΑΡ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ηράκλειο, ο κ. Κουβέλης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου με τον συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών», Βασίλη Λαμπρινού, την υποψηφιότητα του οποίου στηρίζει και η ΔΗΜΑΡ, όπου είχε συνάντηση με τον ίδιο και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και στη συνέχεια αναχώρησε συνεχίζοντας την περιοδεία του σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Αργότερα, από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε την ανάγκη του ανακαθορισμού των πολιτικών συσχετισμών. «Στο όνομα των ευρωεκλογών συναντιούνται και ζητήματα που αφορούν στην ασκούμενη στο εσωτερικό της χώρας πολιτική. Μια βαθειά συντηρητική πολιτική που είναι βαθύτατα νεοφιλελεύθερη και πρέπει να αλλάξει. Το ζητούμενο είναι να αλλάξει η πολιτική και στην Ελλάδα και την Ευρώπη, γι’ αυτό πρέπει να ανακαθοριστούν οι πολιτικοί συσχετισμοί. Η Δημοκρατική Αριστερά μιλάει για την ανάγκη του ευρωπαϊκού δρόμου αλλά ταυτόχρονα μάχεται, αγωνίζεται να αλλάξει και η πολιτική στο εσωτερικό της χώρας» τόνισε.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στις πρωτοβουλίες του κόμματος του για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι πρωτοβουλίες μας δεν σταματούν στην ημεροχρονολογία των ευρωεκλογών αλλά εκτείνονται και πέραν αυτής. Γιατί έχουμε τη βεβαιότητα όσο και την πολιτική εκτίμηση ότι η κεντροαριστερά με προοδευτικό περιεχόμενο, με προοδευτικό πρόσημο, είναι η πλειοψηφικη κοινωνική δύναμη».

«Η κεντροαριστερά είτε θα υπάρξει ως προοδευτική είτε δεν θα υπάρξει καθόλου. Δεν μας αφορά η κεντροαριστερά η οποία είναι παρακολούθημα μιας βαθειάς συντηρητικής πολιτικής. Δεν μας αφορά η κεντροαριστερά που είναι παρακολούθημα και παραπλήρωμα μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση υπό τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο. Μας αφορά όμως μια κεντροαριστερά που συσπειρώνει και εκφράζει δυναμικά γνήσιες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας» υπογράμμισε. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έστειλε και ένα μήνυμα προς τους πολίτες λέγοντας: «Δώστε μας δύναμη για να δώσομε λύσεις. Είμαστε η υπεύθυνη πολιτική δύναμη».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ