2012-04-23 00:30:32
Φωτογραφία για Αισιοδοξία Σαρκοζί  για το δεύτερο γύρο
Θέση μάχης για το δεύτερο γύρο έλαβε ήδη μετά τα αποτελέσματα της Κυριακήςο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, έχοντας συγκεντρώσει (στο 80% των ψήφων)περίπου 27% έναντι 28% του υποψηφίου των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ.«Ανατρέψαμε τις προβλέψεις» είπε και απέδωσε τα αποτελέσματα στην «ψήφο τηςκρίσης». Ποντάροντας στην ηγετική φυσιογνωμία του, τόνισε ότι πλέον τίθεταιζήτημα για το ποιος θα ηγηθεί της Γαλλίας για τα επόμενα πέντε χρονια καιζήτησε τη διεξαγωγή τριών ντιμπέιτ με τον Ολάντ. Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστώναπάντησε ότι θα διεξαχθεί μία τηλεμαχία, όπως έχει συμφωνηθεί.

 «Ο κόσμος εκφράστηκε με ψήψο κρίσης, που αντανακλά τις ανησυχίες τους, ταβασανά τους και την αγωνία τους μπροστά στον καινούριο κόσμο που σχηματίζεται»σημείωσε.

Υπογράμμισε, δε, ότι τώρα ο γαλλικός λαός καλείται να διαλέξει μεταξύ δύοπροσωπικοτήτων για το ποιος θα ηγηθεί της χώρας και παρουσίασε τον εαυτό του ωςεκείνον που θα προστατεύσει τη Γαλλία για τα επόμενα πέντε χρόνια.


«Θα δώσω όλη την ενέργειά μου στο γαλλικό λαό» είπε και απηύθυνε έκκληση στονπατριωτισμό των Γάλλων, κάνοντας ταυτόχρονα άνοιγμα προς την Μαρίν Λεπέν(συγκεντρώνει 19%) προκειμένου να επιτύχει τη στήριξή της.

Σε αυτό το πλαίσιο, μίλησε για άλλη μια φορά για τον έλεγχο των συνόρων, τηναντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, την ασφάλεια των πολιτών και τηδημιουργία νέων θέσων εργασίας.

Παράλληλα, ο Νικολά Σαρκοζί προκάλεσε τον Φρανσουά Ολάντ να συμμετέχει στηδιεξαγωγή τριών ντιμπέιτ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ωστόσο ο Σοσιαλιστήςυποψήφιος αρνήθηκε.

«Και γιατί να μην κάνουμε τέσσερα, ή πέντε, ή έξι;» δήλωσε ο Ολάντ. «Έναντιμπέιτ θα γίνει. Δεν μπορούμε να αλλάζουμε τους κανόνες επειδή είχε ένα κακόαποτέλεσμα».

Newsroom ΔΟΛ
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ