2012-04-23 00:44:11
Φωτογραφία για Ψήφισμα της συγκέντρωσης της λαϊκής επιτροπής αγώνα Σκοπέλου
Εμείς, οι κάτοικοι του νησιού της Σκοπέλου εκφράζουμε τη βαθιά αγανάκτησή μας για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στις ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες. Ιδιαίτερα μετά την άρση του καμποτάζ – παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις ορισμένων - η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά: Δρομολόγια που καθορίζονται όπως βολεύει τις εταιρίες, με περικοπές (π.χ. δρομολόγιο Αγ. Κων/νου), που δεν εξυπηρετούν ούτε τους κατοίκους των νησιών το χειμώνα ούτε τις απαιτήσεις του τουρισμού κατά τη θερινή περίοδο. Πλοία ακατάλληλα για τα λιμάνια των νησιών μας και φυσικά ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ.

Καταγγέλλουμε την αδιαφορία της πολιτείας καθώς και την ολιγωρία των τοπικών αρχών που ενώ μέχρι τώρα περιορίζονταν σε «προσεκτικούς» χειρισμούς του θέματος ή «ευγενείς» παρακλήσεις προς τους εφοπλιστές, τώρα μπροστά στη δραματική όξυνση του προβλήματος καταφεύγουν σε «υπερεπαναστατικές» ενέργειες, οι οποίες όμως στρέφουν τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση του κόσμου σε δρόμους ανώδυνους για το σύστημα (π.χ. αποχή από τις εκλογές).


ΖΗΤΑΜΕ:

-Σύγχρονα και ασφαλή καράβια.

-Πυκνά δρομολόγια που να εξυπηρετούν τόσο τους νησιώτες όσο και τους επισκέπτες των νησιών.

-Φθηνά ναύλα γιατί στις δύσκολες ώρες που βιώνουμε, αλλά και τις χειρότερες που μας ετοιμάζουν, με αυτά τα πανάκριβα εισιτήρια ούτε εμείς μπορούμε να ταξιδεύουμε για τις ανάγκες μας ούτε κανένας επισκέπτης πρόκειται να έρθει.

–Ναυτεργάτες ικανοποιητικά αμειβόμενους.

Τέλος, επειδή πιστεύουμε ότι το δικαίωμα στη μετακίνηση είναι κοινωνικό αγαθό, ζητάμε από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε να προχωρήσει άμεσα η σύσταση «Δημόσιου Εθνικού Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών» για να πάψουν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες να είναι αντικείμενο κερδοσκοπίας των εφοπλιστών.

skopelos-news.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ