2012-04-23 00:41:16
Φωτογραφία για Έχασε στην Ξάνθη και έπεσε κατηγορία ο Εργοτέλης
Η Skoda Ξάνθη νίκησε με 4-2 στα Πηγάδια τον Εργοτέλη, καταδικάζοντας τους Κρητικούς σε υποβιβασμό στη Football League. Δείτε ολα τα γκολ της αναμέτρησης.

Ο Εργοτέλης έφτασε στο σημείο να παίζει μία ολόκληρη χρονιά σε 90 αγωνιστικά λεπτά όμως δεν εμφανίστηκε συνεπής στο ραντεβού του με την ιστορία, ηττήθηκε με 4-2 στα "Πηγάδια" από την Skoda Ξάνθη και έτσι αποχαιρέτησε τη μεγάλη κατηγορία μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια παραμονής (σταθερό μέλος της Super League από τη σεζόν 2006-07).

Αυτό μάλιστα που κάνει ακόμα πιο πικρό τον υποβιβασμό για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου είναι πως η Κέρκυρα δεν νίκησε τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που οι Κρητικοί έφευγαν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την Ξάνθη θα διεκδικούσαν την παραμονή τους σε αγώνα μπαράζ με τους Φαίακες!

"Όλα τα λεφτά" στην αναμέτρηση ήταν το δεύτερο ημίχρονο, καθώς σε αυτό το διάστημα σημειώθηκαν και τα έξι γκολ της αναμέτρησης.


Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ, ο Εργοτέλης ισοφάρισε, όμως τα γκολ των Σουάνη και Τσουμάνη έφεραν το ματς στο 3-1 και κάπου εκεί το όνειρο της παραμονής ξεθώριασε οριστικά για τον Εργοτέλη.

Το τελικό 4-2 υπέγραψε την 2η επιτυχία των Ακριτών στα 12 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, με τους Κρητικούς να μένουν με μία μόνο νίκη στα 14 τελευταία ματς και έτσι να αποχαιρετούν μοιραία τη μεγάλη κατηγορία.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Skoda Ξάνθη Arena"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

Α' Βοηθός: Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας)

Β' Βοηθός: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)

4ος διαιτητής / Παρατηρητής: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας) /  Ιωάννης Τσαχειλίδης (Πειραιά)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Εντιμάρ (46' Τσουμάνης), Βάλλας, Νταρμπιόν,  Μαρσελίνιο (69' Πόι), Βλαχοδήμος (60' Σουάνης), Σταθάκης, Φλίσκας, Μάνταλος, Αλτιπαρμακόβσκι

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Σασιασβίλι, Κυριακίδης, Τζανακάκης (80' Ολίσε), Ζούνιορ, Χίμπλινγκερ (5' Μπέτο), Σαρρής, Κατσικοκέρης,  Κουτσιανικούλης, Χάντι (64' Λεάλ), Φραγκουλάκης

Γκολ: Μάνταλος (67'), Σουάνης (75'), Τσουμάνης (81'), Αλτιπαρμακόβσκι (90') / Ζούνιορ (72'), Λεάλ (86')

Κίτρινες κάρτες: Φραγκουλάκης (52'), Τζανακάκης (64')

Ανασκόπηση

Ο αγώνας στα "Πηγάδια" είχε ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο για τον Εργοτέλη που "καιγόταν" να αποφύγει τον υποβιβασμό και το γεγονός αυτό έπαιξε το ρόλο του στο ξεκίνημα, με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζονται αρκετά αγχωμένοι στις περισσότερες κινήσεις τους πάνω στο χορτάρι.

Δύο σουτ από τους Βλαχοδήμο (12') και Μαρσελίνιο (16') δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους γκοκίπερ στο ξεκίνημα, ενώ στο 23' ο Λοντίγκιν μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Κουτσιανικούλη.

Στο 36' ο Εργοτέλης είχε την πρώτη του πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά την σπατάλησε: ο Ζούνιορ πήρε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κουτσιανικούλη, όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία των Ακριτών.

Επτά λεπτά αργότερα (43') ο Μπέτο απέτυχε να νικήσει τον γκολκίπερ της Ξάνθης, με το σουτ του να μπλοκάρεται, και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, αποτέλεσμα απόλυτα δίκαιο βάσει της εικόνας και των δύο ομάδων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Εργοτέλης μπήκε με περισσότερη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο (χωρίς να φανεί πάντως επικίνδυνος μπροστά στα καρέ του Λοντίγκιν), με την Skoda Ξάνθη να ανοίγει όμως πρώτη το σκορ.

"Δράστης" ήταν ο Μάνταλος με πολύ δυνατό σουτ στο 67', με τον σκόρερ να πανηγυρίζει το τέρμα του κρατώντας τη φανέλα του άλλοτε συμπαίκτη του Αντεφέμι, που είχε χάσει τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στις 18 Απριλίου του 2011.

Το γκολ αυτό ήταν "ψυχρολουσία" για τους Κρητικούς, παρόλα αυτά βγήκαν μπροστά και μετά από μία καλή ευκαιρία με τον Σασιασβίλι, έφτασαν στην ισοφάριση στο 72' με άπιαστο σουτ του Ζούνιορ.

Οι Κρητικοί δεν χάρηκαν όμως για πολύ την επίτευξη του τέρματος καθώς στο 75' ο Σουάνης έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους, με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (2-1), ενώ στο 81' ο Τσουμάνης εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη της αντίπαλης άμυνας για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ υπέρ των γηπεδούχων (3-1).

Στο 86' ο Λεάλ έδωσε προσωρινά κάποιες λιγοστές ελπίδες για παραμονή στον Εργοτέλη, μειώνοντας σε 3-2, όμως στο 90' η Ξάνθη έβαλε το τέταρτο "καρφί" στο "φέρετρο" της ομάδας του Εργοτέλη, με τον Αλτιπαρμακόβσκι να διαμορφώνει το τελικό 4-2 στο 90' και να υπογράφει τον υποβιβασμό των Κρητικών στη Football League.

* Πριν την έναρξη της αναμέτρησης στα "Πηγάδια" κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην παίκτη της Skoda Ξάνθης, Ολουμπάγιο Αντεφέμι, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα πριν από σχεδόν έναν χρόνο (18/4/2011). Μάλιστα, αντιπροσωπεία παικτών των γηπεδούχων κατέθεσαν στεφάνι εντός γηπέδου στη μνήμη του Νιγηριανού.

MVP

Ο τίτλος αυτός πηγαίνει στον Πέτρο Μάνταλο. Όχι μόνο για το πολύ όμορφο γκολ που σημείωσε ο 20χρονος Έλληνας μέσος στο 67ο λεπτό (έκανε το 1-0 για τη Skoda) αλλά και για τη συγκινητική του χειρονομία να το αφιερώσει στη μνήμη του αδικοχαμένου Αντεφέμι που σκοτώθηκε πέρυσι σε τροχαίο. Φυσικά, την κίνησή του αυτή μιμήθηκαν στη συνέχεια και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Αδύναμος κρίκος

Όλη η ομάδα του Εργοτέλη η οποία εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο ματς που "έπαιζε" την παραμονή της στην κατηγορία. Δεν μπήκε φορτσάτα με σκοπό να πετύχει πρώτη γκολ και να πάρει αυτά τα ηνία, η αμυντική γραμμή της παρουσιάστηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης σε ουκ ολίγες περιπτώσεις (το 3ο και το 4ο της Ξάνθης μιλούν από μόνα τους) και το έτσι το 4-2 απέναντι σε μία ομάδα που αγωνιζόταν απλά για το γόητρο ήρθε απολύτως φυσιολογικά.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ