2012-04-23 00:43:22
Φωτογραφία για Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Παναιτωλικό και είναι φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Παναιτωλικό με 4-0 παίζοντας κατά διαστήματα καλή μπάλα, κέρδισε έναν επιπλέον βαθμό για τα πλέι οφ και είναι το νούμερο ένα φαβορί για την κατάληψη της θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Διπλό κέρδος για τον Παναθηναϊκό είχε η νίκη του επί του Παναιτωλικού με 4-0 καθώς οι πράσινοι πλην της κατάκτησης των τριών βαθμών είδαν λόγω και των άλλων αποτελεσμάτων να παίρνουν έναν επιπλέον βαθμό στην μάχη των πλέι οφ.

'Ετσι θα ξεκινήσουν με 4 πόντους έχοντας από μηδέν ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος. Κάτι το οποίο τον κάνει το νούμερο ένα φαβορί για την θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και σίγουρα δίνει στους μετόχους ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για να βρουν τη λύση βγάζοντας από το αδιέξοδο το Τριφύλλι.

Μια πολύ άνετη νίκη με 4-0 πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Παναιτωλικό έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Κουίνσι και πετυχαίνοντας γκολ και στα δυο ημίχρονα της αναμέτρησης.


Οι πράσινοι έδειξαν για μια ακόμα φορά ότι σε αντίθεση με άλλους συλλόγους πάντα παίζουν για τη νίκη. Δεν χαρίζουν παιχνίδια και δεν δείχνουν συμπόνοια σε ομάδες που πέφτουν.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε διπλά κερδισμένος από το ματς με την ομάδα του Αγρινίου ενόψει πλέι οφ και φυσικά στα αξιοσημείωτα για την αναμέτρηση είναι και η πρώτη παρουσία του Αλέξη Ταμπάκη.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Βοηθοί: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης (85' Ταμπάκης), Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Καραγκούνης (66' Νίνης), Ρούντολφ (66' Χριστοδουλόπουλος), Τοτσέ, Κουίνσι.

Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τσενάμο, Κούσας, Ρότσα (32' Καραμαλίκης), Μπουμάλ, Πασάς (38' Θεοδωρίδης), Παλαιολόγος, Φερνάντες, Ετζενγκέλε, Ντολεζάι, Άντι (73' Μπελεβόνης), Καμαρά.

Σκόρερ: 18' Κουίνσι, 52' Τοτσέ, 82' Τοτσέ.

Κίτρινες κάρτες: 26' Φερνάντες, 60' Ντολεζάι

Ανασκόπηση του αγώνα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα συνέχισε το ροτέισον των τελευταίων αγώνων και παρέταξε και κόντρα στον Παναιτωλικό μια ομάδα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Μάλιστα για πρώτη φορά έπαιξε με δυο καθαρόαιμους φορ από την αρχή βάζοντας στην ενδεκάδα τους Ρούντολφ και Τοτσέ.

Το Τριφύλλι σε αντίθεση με τα παιχνίδια που έχει δώσει στο δεύτερο γύρο κυρίως μπήκε από την αρχή πιο δυνατά στο ματς, είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να απειλήσει φτάνοντας μέχρι έξω από την εστία του Τζενάμο.

Χωρίς να παίζει το σπουδαίο ποδόσφαιρο και χωρίς να πολιορκεί την εστία της ομάδας του Παναιτωλικού είχε μια εικόνα που έδειχνε ότι ήθελε το ματς περισσότερο. Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Γκολ στο πρώτο μέρος!!!

Ο Παναθηναϊκός μάλιστα σε αντίθεση και με τα έντεκα προηγούμενα παιχνίδια του δεύτερου γύρου κατάφερε να σκοράρει από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Στην πρώτη του καλή στιγμή στο 18’ ο Κουίνσι πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, έκανε μια κατά μέτωπο επίθεση, πέρασε σαν σταματημένο τον Ντολεζάι και με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή του Τριφυλλιού έως το 45’ όταν ο Καραγκούνης είδε όμορφα τον Τοτσέ μέσα στην περιοχή του έκανε την πάσα με τον Ισπανό να γυρνάει όμορφα αλλά το πλασέ του με το αριστερό έφυγε έξω.

Πιο δραστήριος στο δεύτερο μέρος

Ο Παναθηναϊκός με το υπέρ του 1-0 ξεκίνησε πιο δραστήριος το δεύτερο μέρος και μάλιστα δημιούργησε με το καλημέρα δυο αξιόλογες φάσεις για γκολ. Αρχικά στο 49' ο Κουίνσι σούταρε από τα αριστερά και ο Τσενάμο απομάκρυνε χωρίς πρόβλημα.

Στο επόμενο λεπτό ο Καραγκούνης όμορφα είδε από τα πλάγια μέσα στην περιοχή τον Ζέκα αυτός έκανε το πλασέ αλλά με σωτήριο τάκλιν ο Ντολεζάι βρήκε ελάχιστα την μπάλα και αυτή έφυγε μόλις έξω.

Καθαρό γκολ που δεν μέτρησε

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μάλιστα στο 51' κέρδισαν κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του η μπάλα έφτασε στον Καμαρά ο οποίος σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Βύντρα και κατέληξε στον Εντζεγκουέλε ο οποίος από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Δασκαλόπουλος ακύρωσε όμως το γκολ μετά από υπόδειξη του δεύτερου βοηθού κ. Δημόπουλο. Μια απόφαση λανθασμένη καθώς ο παίκτης του Παναιτωλικού καλυπτόταν από τον Βιτόλο.

Στην επόμενη επίθεση για τον Παναθηναϊκό το Τριφύλλι κατάφερε να κάνει 2-0 τα τέρματα του όταν ο Κουίνσι από τα αριστερά έκανε την σέντρα βρίσκοντας όμορφα τον Βύντρα στην περιοχή, αυτός ακόμα πιο όμορφα την γύρισε προς τον Τοτσέ ο οποίος προ κενής εστίας έκανε το 2-0.

Αντέδρασε ο Παναιτωλικός

Από το 65' και μετά ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει και να πετύχει κάποιο γκολ. Αρχικά στο 68' ο Εντζεγκουέλε έκανε την κεφαλιά την οποία έπιασε ο Κοτσόλης. Εν συνεχεία στο 69' ο Μπουμάλ

Στο 69' ο Μπουμάλ βρήκε ωραία τον Καμαρά μέσα στην περιοχή αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Καντέ και έφυγε κόρνερ σε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Στο 79' και πάλι ο Καμαρά πέρασε ωραία από τα αριστερά τον Βιτόλο μπήκε μέσα στην περιοχή πλάσαρε αλλά ο Κοτσόλης σωτήρια έδιωξε την μπάλα.

Βρήκε διαδρόμους ο Παναθηναϊκός

Ο Παναιτωλικός είχε βγει όλος στην επίθεση για να πετύχει ένα γκολ και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να βρει διαδρόμους στις αντεπιθέσεις του. Σε μια από αυτές στο 82' ο Ζέκα προσπάθησε να βρει τον Κουίνσι ο Ντολεζάι δεν απομάκρυνε σωστά και η μπάλα έφτασε στον Τοτσέ ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή, προσπάθησε να δώσει στον Κουίνσι με τον Ντολεζάι να κόβει αρχικά. Τον Τοτσέ να γίνεται και πάλι κάτοχος της μπάλας και με αριστερό πλασέ να κάνει το 3-0.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει και άλλο γκολ και το πέτυχε στο 85' όταν ο Χριστοδουλόπουλος με ωραία ενέργεια και σουτ από τα αριστερά νίκησε τον Τσενάμο διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Η φάση του γκολ που πέτυχε ο Παναιτωλικός και κακώς ακυρώθηκε ως οφσαίντ ήταν καθοριστική για την συνέχεια του αγώνα. Αν η ομάδα του Αγρινίου είχε ισοφαρίσει σε εκείνο το σημείο κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η έκβαση του ματς και αν ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε τελικά μια τόσο εύκολη νίκη η αν ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Ο αδύναμος κρίκος

Η άμυνα του Παναιτωλικού για ένα τέτοιο παιχνίδι έπρεπε να είναι πιο καλή και προσηλωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα και να παρουσιαστεί πιο έτοιμη. Έτσι ώστε οι παίκτες του Παναιτωλικού να κρατήσουν το μηδέν πίσω και να ψάξουν ένα γκολ στην αντεπίθεση. Κάτι το οποίο δεν έγινε.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Spot από καρδιάς ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Spot από καρδιάς ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ