2014-05-29 03:30:07
Φωτογραφία για Κατηγορίες ΗΠΑ κατά κινέζων στρατιωτικών για οικονομική κατασκοπία
Για οικονομική κατασκοπεία κατά αμερικανικών εταιρειών πυρηνικής ενέργειας, χάλυβα και ηλιακής ενέργειας, κατηγορούν οι Ηνωμένες Πολιτείες 5 μέλη των Κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα, είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν ποινική δίωξη κατά ξένης δύναμης για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο που στοχεύουν αμερικανικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, Έρικ Χόλντερ, δεν είναι λίγες οι χώρες που κατασκοπεύουν η μία την άλλη. Ωστόσο, όπως δήλωσε, οι Ηνωμένες Πολιτείες «καταδικάζουν απερίφραστα» την οικονομική κατασκοπεία που διεξάγεται από μία μονάδα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού στη Σαγκάη, η οποία παρέχει σημαντικές πληροφορίες προς όφελος κινεζικών εταιρειών.

Όπως τόνισε ο κ. Χόλντερ, οι πράξεις κατασκοπείας είχαν στόχο 5 Αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών εταιρειών Alcoa, Αμερικανικός Χάλυβας Westinghouse, και το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο χάλυβα.

Η συνολική οικονομική απόδοση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι διπλάσια από αυτή της Κίνας, και αντιστοιχεί σε περίπου $16 τρισεκατομμύρια, έναντι $8 τρις δολαρίων ετησίως, της Κίνας. Ωστόσο, σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, η Κίνα θα μπορούσε εντός του έτους να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να γίνει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Greek Finance Forum Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ