2014-05-29 03:39:05
Φωτογραφία για Πως η κοινωνική ομάδα των ομολογιούχων καθόρισε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών
Το ΔΣ του Συλλόγου Ομολογιούχων Φυσικών Προσώπων, διαπίστωσε πως τα κόμματα που υποσχέθηκαν πριν τις εκλογές του 2012 την αποκατάσταση μας, το έκαναν καθαρά για την υφαρπαγή των ψήφων μας. Οπότε αποφασίστηκε από την μία πλευρά να προστατέψει τους ομολογιούχους από μία νέα κοροϊδία, και από την άλλη να δώσει ένα γενικό πλαίσιο στο που θα κατευθυνθούν οι ψήφοι των ομολογιούχων στις Ευρωεκλογές. Αυτό φυσικά δεν έγινε με μία ανακοίνωση, αλλά με δημοσιοποίηση όλων των επαφών που είχε το ΔΣ αλλά και οι ομάδες εργασίας των ομολογιούχων, με τα πολιτικά κόμματα.

Έτσι φάνηκε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση δεν είχε την βούληση για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ το άλλο κόμμα εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση δέσμευση που κατέθεσε, και τις συνεχείς αναφορές των στελεχών του στο θέμα μας, έδωσε μία νέα ελπίδα στους ομολογιούχους για λύση του προβλήματος.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δικαιώνει απόλυτα την θέση μας, πως είμαστε μία κοινωνική ομάδα περίπου 200000 ψηφοφόρων, και αυτό αποδεικνύεται από την τελική διαφορά των 230000 ψήφων μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων αλλά φυσικά και την πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ
. Πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο που κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τους ομολογιούχους, η διαφορά με βάση τις τότε δημοσκοπήσεις ήταν της τάξης του 0,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Το σκεπτικό μας ενισχύεται και από την εκλογή από πρόσωπα που μας στήριξαν όπως η κ. Σακοράφα αλλά και ο δικηγόρος μας κ. Χρυσόγονος.

Επίσης θεωρούμε πως το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων που ήταν δίπλα μας συνέχεια, με αποκορύφωμα την τροπολογία- λύση που κατέθεσαν στην Βουλή, θα είχαν ένα πολύ χειρότερο αποτέλεσμα αν δεν είχαν και την δική μας στήριξη. Και αυτό στηρίζετε στην δυναμική σε ψήφους του κ. Μαριά που με δική του πρωτοβουλία κατατέθηκε η τροπολογία.

Να μην ξεχάσουμε την αύξηση των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ, που με πρωτοβουλία των κ. Αϊβαλιώτη και κ. Σαλαβράκου το θέμα μας εξετάστηκε από την επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

Από την άλλη πλευρά χαμένοι ήταν όλα τα κόμματα που υποσχέθηκαν και δεσμεύτηκαν για την αποκατάσταση μας, και το έκαναν μόνο και μόνο για να κλέψουν τις ψήφους μας. ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είδαν τα ποσοστά τους να γκρεμίζονται. Μιλάμε για τα κόμματα που είχαν την εξουσία στα χέρια τους και θα μπορούσαν να μας επιστρέψουν τις κλεμμένες μας αποταμιεύσεις αλλά δεν το έκαναν, ενώ προεκλογικά μας είχαν υποσχεθεί την αποκατάσταση της αδικίας.

Ως ΔΣ στέλνουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση πως μόνο η λύση του προβλήματός μας θα επαναφέρει την αξιοπιστία της στα μάτια μας. Υποσχέσεις και προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες μας, θα φέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που στοχεύουν.

Με τιμή,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ