2014-06-06 06:10:05
Φωτογραφία για Κρυπτογράφηση των email από το νέο extension της Google
Η Google διέθεσε ένα νέο extension για τον Chrome browser ώστε να προσφέρει κρυπτογράφηση στα email που αποστέλλουν οι χρήστες μέσω του Gmail και όχι μόνο.

Το νέο extension ονομάζεται End-to-End και υπόσχεται αυξημένη ασφάλεια στη χρήση της mail υπηρεσίας του χρήστη, αρκεί να χρησιμοποιεί τον Google Chrome.

Η κρυπτογράφηση End-to-End σημαίνει ότι τα δεδομένα που φεύγουν από τον browser θα είναι κρυπτογραφημένα μέχρι να αποκρυπτογραφηθούν από τον παραλήπτη του μηνύματος, και αντίστοιχα, κρυπτογραφημένα μηνύματα που στέλνονται στον χρήστη, θα παραμένουν ως έχουν μέχρι να αποκρυπτογραφθούν στον browser.

Η Google διευκρινίζει ότι, αν και εργαλεία κρυπτογράφησης end-to-end όπως το PGP και το GnuPG υπάρχουν εδώ και καιρό, ωστόσο απαιτούν αυξημένες τεχνικές γνώσεις και προσπάθεια για να χρησιμοποιηθούν.

Tο extension δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στο Chrome Web Store για τους χρήστες, αλλά στους developers ώστε να το δοκιμάσουν και να το αξιολογήσουν.

Μετά από τη δοκιμαστική περίοδο το End-to-End θα διατεθεί δωρεάν στο Chrome Web Store και οι χρήστες θα μπορούν να το εγκαταστήσουν στον browser τους και να επωφεληθούν από την κρυπτογράφηση που θα τους προσφέρει στα email τους.
e-pcmag.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ