2014-06-15 14:10:18
Φωτογραφία για Στην κορυφή του ομίλου της Ελλάδας η Ακτή Ελεφαντοστού μετά το 2-1 επί της Ιαπωνίας
Η Ακτή Ελεφαντοστού έμοιαζε εγκλωβισμένη κόντρα στην Ιαπωνία ώσπου πέρασε στο παιχνίδι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και μέσα σε τέσσερα λεπτά έγινε η πλήρης ανατροπή και οι «ελέφαντες» νίκησαν 2-1. Ο 36χρονος σούπερ σταρ των Ιβοριανών δεν ήταν στη βασική ενδεκάδα που επέλεξε ο Σαμπρί Λαμουσί, αλλά αυτό δεν είχε καμία απολύτως σημασία, καθώς απέδειξε ότι αρκεί μόνο και μόνο η παρουσία του στο χορτάρι για να... βγάλουν φτερά τα πόδια των συμπαικτών του.

Ο Τυνήσιος τεχνικός της Ακτής Ελεφαντοστού βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να αντιδράσει στο γκολ που είχε πετύχει η Ιαπωνία στο 16' με υπέροχο αριστερό πλασέ του Κεϊσούκε Χόντα, αποφάσισε να ρισκάρει. Γι' αυτόν τον λόγο πέρασε στο γήπεδο στο 62' τον Ντιντιέ Ντρογκμπά αντί του αμυντικού χαφ Σεζί Ντιέ!

Η κίνηση αποδείχτηκε «ματ» μιας και η περιοχή της ομάδας του Αλμπέρτο Τζακερόνι γέμισε αμέσως με πορτοκαλί φανέλες και η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει. Στο 64' ο δεξιός μπακ των Ιβοριανών, Οριέ, σέντραρε υπέροχα στο πρώτο δοκάρι και ο σέντερ φορ της Σουόνσι, Μπόνι Ουίλφριντ με υπέροχη κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.


Οι Ασιάτες έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα -σε αυτό... βοήθησε και η ανυπαρξία του Σίνζι Καγκάβα- και δύο λεπτά αργότερα βρέθηκαν στο καναβάτσο μ' ένα γκολ καρμπόν! Η περιοχή είχε περισσότερους επιθετικούς αμυντικούς, ο Οριέ σέντραρε ξανά στο πρώτο δοκάρι και αυτή τη φορά ήταν ο Ζερβίνιο ο οποίος με κεφαλιά ολοκλήρωσε την ολική ανατροπή για την Ακτή Ελεφαντοστού Μπορεί οι Ιάπωνες να φημίζονται για τον πάθος και την ψυχή με την οποία αγωνίζονται, ωστόσο μετά από αυτό το κάζο που έπαθαν δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στο τελευταίο εικοσάλεπτο και αρκέστηκαν στην ήττα με 2-1 και την πικρή γεύση μίας χαμένης ευκαιρίας...

Πλέον η Ιαπωνία θα κοντραριστεί με την Ελλάδα θέλοντας κι αυτή όσο τίποτα τη νίκη που θα τη διατηρήσει ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση... Από την άλλη πλευρά η Ακτή Ελεφαντοστού μετά το πρώτο παιχνίδι μοιάζει να έχει κερδίσει έδαφος αναφορικά με την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στη φάση των «16» ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ