2014-06-17 23:20:04
Φωτογραφία για Ερώτηση Μ. Ουζουνίδη προς τον υπουργό μεταφορών, υποδομών και δικτύων
Με την από 17/06/2014 ερώτησή του, έφερε στη Βουλή για άλλη μια φορά τα προβλήματα και τις ελλείψεις της Εγνατίας Οδού, ο βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς κ. Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων

Έντονες είναι οι διαμαρτύριες χιλιάδων οδηγών, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά το οδικό δίκτυο της Εγνατίας Οδού για να πραγματοποιήσουν μετακινήσεις είτε επαγγελματικού είτε ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Η ειδοποιός διαφορά της Εγνατίας Οδού, η οποία αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, έγκειται στο γεγονός ότι εξυπηρετεί διεθνείς μεταφορές (επιβατικού και εμπορικού χαρακτήρα) και εξ αυτού του λόγου θα έπρεπε να αποτελεί έναν απολύτως χρηστικό αυτοκινητόδρομο. Ως εκ τούτου, η διαρκής ανάγκη συντήρησης και εξοπλισμού του αυτοκινητοδρόμου με τα πλέον σύγχρονα μέσα επιβάλλει ώστε οι ενέργειες εκ μέρους της πολιτείας και της αναδόχου εταιρείας να είναι διαρκείς ως προς αυτή την κατεύθυνση.


Πάρα ταύτα, οι ελλείψεις και τα προβλήματα της Εγνατίας Οδού στο κομμάτι που συνδέει την πόλη της Θεσσαλονίκης με τα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους του Έβρου είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Αρχικά, τα σημεία ανάπαυσης των οδηγών είναι πολύ λίγα, ενώ στα περισσότερα από αυτά οι τουαλέτες βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, ασυντήρητες, χωρίς νιπτήρες και γενικά δεν εγγυώνται σε καμία περίπτωση την υγιεινή των διερχόμενων οδηγών, ενώ θέτουν σε κίνδυνο και τη δημόσια υγιεινή. Παράλληλα, το μοναδικό σημείο ανάπαυσης που προσφέρει τη δυνατότητα φαγητού και ροφημάτων βρίσκεται περί τα 250 χλμ. μακριά από την πόλη της Αλεξανδρούπολης καθιστώντας έτσι το ταξίδι των οδηγών μέχρι την Αλεξανδρούπολη πραγματικά κουραστικό. Παράλληλα, στο σημείο αυτό βρίσκεται το μόνο προσβάσιμο πρατήριο καυσίμων, το οποίο λόγω και του μονοπωλίου που απολαμβάνει διαθέτει τα καύσιμα σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές για τους οδηγούς.

Το σημαντικότερο πρόβλημα, όμως, είναι η ανυπαρξία σημείων πρώτων βοηθειών ή τηλεφωνικών συσκευών κατα μήκος του αυτοκινητοδρόμου σε περίπτωση που κάποιος οδηγός αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Ποιά συγκεκριμένα έργα έχουν πραγματοποιηθεί ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν με στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των διερχόμενων οδηγών;

2. Προτίθεστε να προβείτε στην αντιμετώπιση των προαναφερθέντων προβλημάτων σε άμεσο χρόνο, δεδομένου και των χιλιάδων τουριστών που αναμένεται να επισκεφθούν τη Βόρειο Ελλάδα κατα τους θερινούς μήνες;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ