2012-04-24 10:07:13
Φωτογραφία για Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό
Θετική είναι η εικόνα που παρουσίασαν τα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου για το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, με τις αφίξεις των επισκεπτών να σημειώνουν άνοδο κατά 4,4% και τις διανυκτερεύσεις τους να αυξάνονται σε ποσοστό 6,9%.

Ωστόσο, η αύξηση αυτή οφείλεται στους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι ήταν κατά 13,2% περισσότεροι και παρέμειναν στα ξενοδοχεία περισσότερες νύκτες σε σχέση με το 2010. Την ίδια στιγμή, οι ντόπιοι που επισκέφθηκαν τα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα την περσινή χρονιά ήταν λιγότεροι σε ποσοστό 8,2%, ενώ όσοι πήραν την απόφαση και ταξίδεψαν σε κάποιο κατάλυμα έμειναν λιγότερες νύχτες σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2010.

Όσον αφορά καταλύματα τύπου κάμπινγκ, τόσο οι διανυκτερεύσεις όσο και οι αφίξεις ήταν μειωμένες κατά 3,3% και 2,1% αντίστοιχα σε σχέση με το 2010. Χαρακτηριστικό, ωστόσο, είναι το γεγονός πως ολοένα και περισσότεροι είναι οι Έλληνες που προτιμούν να «δραπετεύουν» σε κάποιο κάμπινγκ, αφού οι αφίξεις των ημεδαπών εμφάνισαν αύξηση κατά 2,6% το συγκεκριμένο διάστημα
. Μάλιστα, αξιοσημείωτη είναι η συρρίκνωση των διανυκτερεύσεων των Ελλήνων, αφού πλέον αρκούνται σε 2 με 3 μέρες διακοπών, σε αντίθεση με τους ξένους ταξιδιώτες οι οποίοι μένουν για 5 με 6 μέρες στον προορισμό τους.

Έδεσαν στον Πειραιά τα πρώτα κρουαζιερόπλοια

Δύο κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά το Σαββατοκύριακο, εγκαινιάζοντας επίσημα την περίοδο κρουαζιέρας για το 2012.

Το Queen Elisabeth και το Queen Mary έδεσαν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μεταφέροντας πάνω από 5.000 επισκέπτες, τη στιγμή που οι προβλέψεις για το 2012 είναι ενθαρρυντικές παρά τη μικρή μείωση που παρατηρείται στις προγραμματισμένες αφίξεις συγκριτικά με το 2011.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, περισσότερα από 850 κρουαζιερόπλοια θα αγκυροβολήσουν φέτος στον Πειραιά, 86 λιγότερα από πέρυσι.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ