2014-06-25 08:18:05
Φωτογραφία για Ανοικτό και πάλι από την Πέμπτη το ΤΕΙ Στερεάς
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 η συνάντηση του προέδρου του ΤΕΙ Στερεάς Ντίνου Αναστασίου με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, κατά τη διάρκεια της Συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ της χώρας. Αν και η συνάντηση δεν κατέληξε με κάποιες σαφείς δεσμεύσεις του υπουργού, ωστόσο, άνοιξε το δρόμο της άμεσης επαναλειτουργίας του Ιδρύματος την ερχόμενη Πέμπτη αλλά και την ανανέωση του ραντεβού με τον κ.Λοβερδο την ερχόμενη Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης που ακολούθησε και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν κερδίζει έδαφος απλά η επαναλειτουργία αλλά και η αναπλήρωση των ωρών που χάθηκαν αυτό το περιπετειώδες τριήμερο.

Στην κρίσιμη ωστόσο, όσο και καθοριστική για το μέλλον του Ιδρύματος, συνάντηση της Παρασκευής με τον Υπουργό Παιδείας, ο κ.Αναστασίου θα πρέπει να κατέβει με συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες μέχρι αυτή την ώρα μπορούν να συνοψιστούν στις εξής:


Να δοθεί το δικαίωμα χρήσης ολόκληρου του αποθεματικού του Ιδρύματος για την εξόφληση των εκτάκτων αλλά και των λοιπών υποχρεώσεων του Ιδρύματος.

Όπως επίσης, και να αναληφθεί η εκκαθάριση του «ενοχοποιημένου» πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας από το ίδιο το Υπουργείο, παρά το αυτοδιοίκητο όλων των Ιδρυμάτων της χώρας. Εξέλιξη που θα επέτρεπε και το ξεμπλοκάρισμα των πολυπόθητων πόρων του προυπολογισμού του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα δε, με πληροφορίες του TvStar αύριο στις 11:00 θα συνεδριάσει και το Συμβούλιο του Ιδρύματος, για την επιλογή των δύο επικρατέστερων Υποψηφίων Προέδρων που τεθούν στην τελική κρίση των 140 καθηγητών του Ιδρύματος.
lamiastar.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ