2014-07-08 18:29:09
Φωτογραφία για Στο τέλος του μηνός θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα σε όσους η αίτηση είχε αρχικώς απορριφθεί
Στο τέλος του μηνός  θα δοθεί  το κοινωνικό μέρισμα στους  δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν με βάση τα εισοδήματα του 2012,

αλλά πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τα περυσινά εισοδήματα .

Για τις υπόλοιπες αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω της διαδικασίας ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος , η καταβολή θα γίνει στο διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως και τις 10 Οκτωβρίου.

Αυτό ορίζεται από την τροποποιημένη (ΚΥΑ) για το «κοινωνικό μέρισμα», με την οποία αυξήθηκε και το βασικό όριο εισοδήματος  στις 7.050 ευρώ από τις 6.000 ευρώ.

Επίσης μετά τη 14η Ιουλίου (λήξη της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων), οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν επανεξετάζονται αυτεπάγγελτα με βάση τα εισοδήματα των εμπρόθεσμων φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Σημειώνεται, ότι το βασικό όριο προσαυξάνεται κατά 1/3 για τους έγγαμους και κατά 1/6 για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ή φιλοξενούμενο ανήλικο. Προκειμένου για μονογονεϊκές οικογένειες, η οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας ορίζεται για το πρώτο προστατευόμενο τέκνο σε 1/3, ενώ, στην περίπτωση δικαιούχου/οικογένειας με ένα τουλάχιστον πρόσωπο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, η αντίστοιχη με την κατηγορία τους οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας προσαυξάνεται κατά 1/6. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ