2014-07-17 11:08:38
Φωτογραφία για Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Η Διοίκηση του ΟΛΠΑ δεν διαβουλεύτηκε με κανένα για το παζάρι στο λιμάνι
Όπως είναι γνωστό ο ΟΛΠΑ προχώρησε σε «εκχώρηση» του χώρου δίπλα στο Ν.Ο.Π. (που έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Πατρέων), για την διεξαγωγή εμποροπανήγυρις με 70 περίπτερα της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εμπόρων δηλαδή μη Πατρινών.

Ο πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΟΛΠΑ κοι Πλατυκώστας και Μάκκας δήλωσε ότι αποτελεί ανασύσταση του παζαριού της παραλίας και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

1. Σε μια περίοδο έντονης οικονομικής ύφεσης που το ένα Λουκέτο διαδέχεται το άλλο, στην αρχή των εκπτώσεων, δεν αποτελεί πλήγμα για το οργανωμένο, νόμιμο, στεγασμένο εμπόριο η λειτουργία της εμποροπανήγυρις ; Δεν ακυρώνεται η προσπάθεια επιχειρηματιών της περιοχής για ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Αχαϊκής γης;

2. O ΟΛΠΑ δεν διαβουλεύτηκε με κανένα φορέα, Εμπορικό Σύλλογο, ΟΕΒΕΣΝΑ, Επιμελητήριο για την πρωτοβουλία του αυτή ακόμη και όταν προτάθηκε από Συνάδελφο που συμμετέχει στο Δ.Σ. Ας εκτιμήσουμε την συμπεριφορά.


3. Ο χώρος για το παζάρι έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Πατρέων με τις υπογραφές των Κων Πάγκαλου , Βενιζέλου και Πλατυκώστα..

Ο Δήμος έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις του χώρου για την ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ, καθαρισμό.

Ευθύς ως πληροφορηθήκαμε το θέμα ενημερώσαμε σε συνεδρίαση το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου όπου παρευρίσκετο και ο Δήμαρχος κος Πελετίδης και από κοινού με την ΟΕΒΕΣΝΑ και άλλους πρωτοβάθμιους συλλόγους ενημερώσαμε τους φορείς, τα πολιτικά κόμματα, τις Δημοτικές παρατάξεις, τον Δήμαρχο Πατρέων, απερχόμενο και νυν, την κίνηση των πέντε για το θαλάσσιο μέτωπο για να πάρουν θέση.

Ζητήσαμε να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της αυθαίρετης παραχώρησης του χώρου από τον ΟΛΠΑ.

Ο Δήμαρχος προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα, συμμετείχαμε με την ΟΕΒΕΣΝΑ και προσδιοριστήκαν για την 4/10/14 ενώ δεν εδόθη η προσωρινή διαταγή.

Αντιλαμβάνεται ο πολίτης :

• Πόσο επικίνδυνο για την πόλη και τον ίδιο είναι το θαλάσσιο μέτωπο να περάσει στον ΟΛΠΑ ή οποιαδήποτε Ανώνυμη εταιρία.

• Τι ανάπτυξη, σχεδιασμό και ανάπλαση στο χώρο έχει προγραμματίσει ο ΟΛΠΑ για την πόλη (παράγκες, παραεμπόριο, παραοικονομία). Σκοπός το χρήμα.

• Η ζώνη αυτή θα έχει πλήρως απελευθερωμένο ωράριο.

• Καμία διαβούλευση ή διάλογος με τους φορείς.

Σε αυτά τα ζητήματα οφείλει ο Πατρινός να πάρει θέση.

Ο ΕΕΣΠ και η ΟΕΒΕΣΝΑ θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Όσοι δεν μίλησαν ή στρογγύλεψαν γωνίες απαντάμε ότι «η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός»

Τέλος ευχαριστούμε όσους στάθηκαν στο πλευρό μας ενάντια στα παζάρια, τις τριτοκοσμικές καταστάσεις, την υποβάθμιση της περιοχής και προπάντων στην αντίδραση απέναντι στον ΟΛΠΑ για εκχώρηση χώρου που δεν του ανήκει.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ