2014-08-02 04:58:10
Φωτογραφία για Χαιρετισμός του Γραμματέα της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάση Θεοχαρόπουλου, στην «11η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» του Δήμου Σπάρτης
Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού», καθώς το ελληνικό λάδι και η ελιά έχουν τις δυνατότητες να συμβάλλουν αποφασιστικά στην... αγροτική ανάπτυξη και στην οικονομική ανάπτυξη, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και της χώρας. Το εξαιρετικής ποιότητας λάδι της περιοχής και η σύνδεση της ελιάς και του λαδιού με τη μεσογειακή διατροφή και διάφορες μορφές αγροτουρισμού μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας με την προσέλκυση νέων επενδύσεων, με την αύξηση των θέσεων εργασίας και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας με παρούσα την οικονομική κρίση.

Για την έξοδο από την κρίση απαιτείται άμεσα προώθηση ενός νέου προτύπου παραγωγικής ανασυγκρότησης, με ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής. Απαιτείται κυρίως η ενεργοποίηση ενός εθνικού σχεδίου μεταφοράς της οικονομικής δραστηριότητας σε τομείς εμπορεύσιμους, με στροφή στην καινοτομία, ενίσχυση της εξωστρέφειας και της μεταποίησης.


Αναφορικά με τη νέα ΚΑΠ, χρειάζεται μια μεγάλη εθνική συνεννόηση και στη διαδικασία της εφαρμογής της πολιτικής. Η νέα Προγραμματική περίοδος, αποτελεί για την Ελλάδα σημαντική ευκαιρία ώστε να καταστεί η ελληνική αγροτική οικονομία βιώσιμη, ανταγωνιστική, μοχλός εξόδου της χώρας μας από την οικονομική κρίση. Με συνέργειες ανάμεσα στην πρωτογενή παραγωγή και στους υπόλοιπους κρίκους της αλυσίδας. Με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων για την ενεργοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων αυτού του τόπου.

Πρέπει άμεσα να οικοδομηθεί ένα νέο υγιές παραγωγικό μοντέλο με πυρήνα την πραγματική οικονομία, που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, τόσο σε φυσικό πλούτο όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Το λάδι, η ελιά, ο αγροτουρισμός μπορούν να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή με δεδομένο μάλιστα ότι και την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν σημαντικοί πόροι για την ελληνική γεωργία.

Απαιτείται βέβαια αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας και συνδέονται με την γενικότερη οικονομική κατάσταση στην χώρα. Απαιτείται κυρίως άμεσα τροποποίηση και ουσιαστικές αλλαγές στην οικονομική πολιτική.

Στόχος μας είναι η αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης. Από ένα καταναλωτικό σε ένα υγιές παραγωγικό μοντέλο. Με την ουσιαστική δική σας συμβολή.

Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην 11η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ