2014-08-21 12:20:10
Φωτογραφία για Αδιάβαστος πήγε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας
Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Πνοή: 

"Εδώ και μήνες φωνάζουμε ότι η ΟΕΛΜΕΚ έπρεπε να ζητούσε από το ΥΠΠ τις ανάγκες για την... ερχόμενη σχολική χρονιά. Δηλαδή συγκριτικό πίνακα τμημάτων και μαθητών της περασμένης με την επόμενη σχολική χρονιά. Το να μην διοριστούν 105 άτομα δεν δικαιολογείται με τίποτε με την επικαλούμενη από πλευράς ΥΠΠ μείωσης μαθητών. Ακόμη μια φορά μας δουλεύουν αλλά επειδή η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ ασκεί κομπογιαννίτικο και ερασιτεχνικό συνδικαλισμό το έχει κάνει και αυτό γαργάρα Ειλικρινά διερωτόμαστε τι πήγε να κάνει ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ στο ΥΠΠ αφού είναι πλήρως απροετοίμαστος και ατεκμηρίωτος . Αντί να προτάξει τη γενεσιουργό αιτία των μη διορισμών που είναι η κατάργηση σχολείων, η σύμπτυξη τμημάτων, το στοίβαγμα των μαθητών (κατ’ εντολής της τρόικα) προβάλλει προτάσεις που μόνο ελάχιστη διαφοροποίηση μπορούν να πετύχουν χωρίς καν να αγγίζουν την ουσία και το κέντρο του προβλήματος.


Ως ΝΕΑ ΠΝΟΗ θεωρούμε ότι οι 105 μη διορισθέντες συνάδελφοι είναι θύμα κυρίως της αναποτελεσματικότητας της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ και της νωθρής αντιμετώπισης όλων γενικά των θεμάτων. Ανασκοπώντας τη κατάσταση βλέπουμε ότι έχουν πέσει στον Καιάδα οι θυσίες του εκπαιδευτικού κόσμου που πληρώνει εκτός των άλλων χαρατσιών (μέχρι και το 38 % του μισθού) το περιβόητο τέλος αλληλεγγύης του 2 % και της ανάληψης καθηκόντων διοικητικών θέσεων χωρίς κανένα απολύτως μισθολογικό όφελος.

Μετατροπή των Γυμνασίων σε 40-περιόδων πρέπει να ζητήσει ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ αν θέλει όντως να εκπροσωπεί τους Έλληνες Λειτουργούς Μέσης Εκπαίδευσης και τα συμφέροντα της Ελληνικής Εκπαίδευσης στην εσχατιά αυτή του Ελληνισμού πρέπει κατ’ αρχή να σηκώσει το κεφάλι και να ορθώσει ανάστημα και φωνή. Λυπούμαστε αλλά η μέχρι στιγμής στάση του όπως και των υπολοίπων 6 της Γραμματείας (μηδενός εξαιρουμένου) είναι πολύ χαλαρή και πλαδαρή και πολύ κατώτερη των προσδοκιών του κλάδου.

Μια λύση υπάρχει ώστε οι 105 συνάδελφοι που μένουν αδιόριστοι ελέω προσταγών της τρόικα και των δανειστών και ουχί της μείωσης των μαθητών (μέγα ψέμα) να διοριστούν. Να μετατραπούν όλα τα Γυμνάσια σε 40 περιόδων κατά τα πρότυπα των 4 πιλοτικών Γυμνασίων. Έτσι αναβαθμίζονται κλάδοι όπως Βιολογία, Μαθηματικών, Φιλολογικών... είτε δια της εργαστηριοποίησης είτε δια της αύξησης ωρών."
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ