2014-08-21 16:44:08
Φωτογραφία για Κοντά στον… τερματισμό για την ομαλή έναρξη παιδικών σταθμών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ το Σεπτέμβριο
Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών: "Σε καλό δρόμο και κοντά στον… τερματισμό βρίσκεται η υπόθεση της ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων σε... δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, που αποτελούν δομές στις οποίες θα φιλοξενηθούν δωρεάν 90.000 παιδιά κατά το σχολικό έτος 2014-2015.

Υπενθυμίζεται ότι η δωρεάν φιλοξενία παρέχεται μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΣΠΑ, για τη χρηματοδότηση του οποίου εξασφαλίστηκαν 200 εκατομμύρια ευρώ με τη συνεργασία της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, έχουν υπογράψει την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που αφορά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και την ανανέωση των συμβάσεων 3.420 εργαζομένων σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, και αναμένεται -ίσως και εντός της ημέρας- μόνο η υπογραφή του τρίτου συναρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου.


Επίσης, εκκρεμεί το δεύτερο κομμάτι που αφορά την αντίστοιχη ΠΥΣ για τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, δηλαδή τις δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, και την ανανέωση 1.735 συμβάσεων εργασίας. Η σχετική ΠΥΣ, αφού υπογράφηκε από τον κ.Μητσοτάκη, βρίσκεται πλέον στα χέρια του κ.Χαρδούβελη και αμέσως μετά τη δική του υπογραφή σειρά θα έχει ο υπουργός Εσωτερικών, με τον οποίο και θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Κατόπιν το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να κάνει την κατανομή των θέσεων των εργαζομένων σε όλους τους δήμους της χώρας, ώστε οι διοικήσεις τους να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες και να τοποθετηθούν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους.

«Πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη με το χρόνο», επαναλαμβάνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να δράσει αστραπιαία. «Από υπουργείο σε υπουργείο κι από γραφείο σε γραφείο, ως ΚΕΔΕ και ως Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη, γιατί πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα και η επιμονή μας φέρνει αποτελέσματα. Αγωνιούμε και νοιαζόμαστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του μεγάλου δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης, μέσω του οποίου στηρίζουμε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα, χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού ή των δημοτικών προϋπολογισμών, και απορροφώντας παράλληλα κοινοτικά κονδύλια –τομέα στον οποίο υστερούμε ως χώρα», τονίζει.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών υπενθυμίζει ότι στη διάρκεια της επικείμενης σχολικής χρονιάς 90.000 παιδιά και άτομα με αναπηρία θα φιλοξενηθούν και θα απασχοληθούν δημιουργικά εντελώς δωρεάν σε παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος των επτά χρόνων υλοποίησης του προγράμματος. Επίσης, άλλες 70.000 με 80.000 παιδιά θα φιλοξενηθούν με αντίτιμο.

Διαπιστώνοντας, πάντως, την κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες εκ μέρους των συναρμόδιων κυβερνητικών στελεχών για την ταχεία ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών, δηλώνει ικανοποιημένος, εκφράζοντας την ελπίδα να είναι όντως όλα έτοιμα τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου.

«Ταυτόχρονα, παρακαλώ και προτείνω στις απερχόμενες διοικήσεις των δήμων όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες εκλογές, να λειτουργήσουν με αίσθημα ευθύνης και πολιτικού πολιτισμού και να συγκαλέσουν έκτακτες συνεδριάσεις των αρμόδιων οργάνων προκειμένου να λάβουν εγκαίρως κάθε σχετική απόφαση και να προετοιμάσουν τις κοινωνικές τους δομές, καθοδηγώντας σωστά και διευκολύνοντας και τις νέες διοικήσεις που αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους την 1η Σεπτεμβρίου», καταλήγει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών."
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ