2014-08-22 09:43:26
Φωτογραφία για Ασέβησαν στην ιστορία του Ηρακλείου
Με μια προκλητική, όσο και ασεβή ενέργεια θέλησαν κάποιοι άγνωστοι να ...διασκεδάσουν την πλήξη τους στο Ηράκλειο και τα... έβαλαν με την αναμνηστική πλάκα που ήταν αναρτημένη στο σημείο όπου εκτελέστηκαν οι ήρεωες της εργατικής τάξης, αδελφοί Χατζηγεωργίου, στην λεωφόρο Δικαιοσύνης.

Όπως διαπιστώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, οι δράστες όχι μόνο έσπευσαν να αποκαθηλώσουν την πλάκα αλλά την πέταξαν και στα σκουπίδια.

Το θλιβερό θέαμα της απουσίας της αναμνηστικής πλάκας αντίκρυσε τυχαία ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοριάς, περνώντας από το σημείο και άμεσα προσπάθησε να διαπιστώσει τι ακριβώς απέγινε ... Περίπου 30 μέτρα πιο μακριά, βρήκε το μαρμάρινο κομμάτι πεταμένο σε κάδο απορριμμάτων

Το γεγονός έχει προκαλέσει την οργή των εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, που κάνουν λόγο για ανιστόρητους και ασεβείς, οι οποίοι θα πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν.


Σημειώνεται ότι τ ΕΚΗ θα αναλάβει την αποκατάσταση του μνημείου

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Οργή και αγανάκτηση εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για τους ασυνείδητους που ξήλωσαν την μαρμάρινη πλάκα από την Λεωφόρο Δικαιοσύνης, εις μνήμη της δολοφονίας του Ήρωα της Εργατικής Τάξης « ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ».

Να σημειωθεί ότι μετά από αυτοψία που έγινε στο χώρο, η πλάκα βρέθηκε αρκετά μέτρα μακριά και δίπλα σε κάδους απορριμμάτων κατόπιν αναζήτησης από τον Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και εργαζόμενους της περιοχής.

Προφανώς αυτοί που προχώρησαν σε αυτή την επαίσχυντη πράξη δεν γνωρίζουν από ιστορία και χαίρουν ελευθερίες και δικαιώματα που οφείλονται στην δολοφονία του Ήρωα της Εργατικής Τάξης « ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ».

Ντροπή σ’ αυτούς που το έπραξαν.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θα αναλάβει τα έξοδα αποκατάστασης".
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ