2014-08-23 08:44:26
Φωτογραφία για ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ & ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Την έντονη αντίδρασή τους στη χθεσινή απόφαση της Κομισιόν για τη στήριξη  των ροδακινοπαραγωγών εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ  όσο και η ΔΗΜΑΡ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο συντονιστής των θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Εύβοιας, Βαγγέλης Αποστόλου έκανε λόγο για «ακόμη μια κοροϊδία για τους ροδακινοπαραγωγούς». «Πρόκειται για επανάληψη των γνωστών αποφάσεων της 11ης  Αυγούστου της Ε.Ε. που δεν αντιμετώπιζαν ούτε κατ’ ελάχιστον το πρόβλημα», ανέφερε.

Τόνισε δε πως η Ε.Ε. όχι μόνο δεν δέχτηκε κανένα από τα αιτήματα των ελλήνων παραγωγών, αλλά τους αντιμετωπίζει ως επαίτες με τις πενταροδεκάρες που θα διαθέσει για την προώθηση των προϊόντων τους σε νέες αγορές. «Ταυτόχρονα, βέβαια η απόφαση αποτελεί κόλαφο για την ελληνική κυβέρνηση, που μέχρι σήμερα παρακολουθεί τα γεγονότα, χωρίς να μπορεί  να  αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος και να αρθρώσει ένα διεκδικητικό λόγο στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.». καταλήγει.


ΔΗΜΑΡ: Διαψεύστηκαν οι κυβερνητικές εξαγγελίες

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της σχολίασε πως ο κανονισμός της Ε.Ε. για τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών  που δημοσιεύθηκε χθες, διέψευσε τις μεγαλόστομες κυβερνητικές εξαγγελίες των προηγούμενων ημερών ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τον κλάδο. «Εκτός αν το αρμόδιο υπουργείο θεωρεί ικανοποιητικό ποσό τα 3 εκ. ευρώ που διατίθενται για δραστηριότητες προώθησης στην Ε.Ε. εκ των οποίων μόλις τα 317.215 ευρώ για την χώρα μας. Απαιτείται άμεση παρέμβαση από την ελληνική κυβέρνηση» τονίζεται στην ανακοίνωση. Η ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι απαιτείται άμεσα ένα σχέδιο διαχείρισης της κρίσης και επέκρινε την κυβέρνηση γιατί όπως είπε μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένας συνολικός σχεδιασμός.

Η κυβέρνηση, συνεχίζει η ΔΗΜΑΡ, οφείλει έστω και τώρα να διεκδικήσει την ενεργοποίηση της διαδικασίας επαρκών αποζημιώσεων με κοινοτικούς πόρους. «Η Ε.Ε., μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, μπορεί να διαθέσει αρχικά 420 εκ. ευρώ, τα οποία έχει ως αποθεματικό ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις κρίσεων. Παρόλα αυτά έχει  ανακοινωθεί προβλεπόμενος προϋπολογισμός μόλις 125 εκ. ευρώ για όλη την Ε.Ε.».

Τέλος η ΔΗΜΑΡ προειδοποιεί πως το ρωσικό εμπάργκο θα συνεχίζει να επιφέρει επιπτώσεις στις εξαγωγές που έχουν προγραμματιστεί από εδώ και στο εξής για αρκετά αγροτικά προϊόντα και κάθε επιπρόσθετη καθυστέρηση από την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τους παραγωγούς και την ελληνική αγροτική οικονομία.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ