2014-08-24 22:24:32
Φωτογραφία για Ένα ματς... ροκ στην άδεια Τούμπα
Ενα ματς... ροκ, στην άδεια Τούμπα που άφησε πληγωμένο τον ΠΑΟΚ λόγω του τελικού 1-1 και δικαίως ευχαριστημένη την Καλλονή. Μπορεί ο Αγγελος Αναστασιάδης να διαμαρτύρεται για την κόκκινη κάρτα του Φακούντο Περέιρα όμως το ματς χάθηκε πολύ νωρίτερα για την ομάδα του. Κι αυτό διότι η νίκη σε ένα ματς έρχεται με γκολ και όχι μόνο με την υπεροχή. Γκολ όπως αυτό που πέτυχε στο 63’ ο γρήγορος Καμαρά για την Καλλονή κι αυτό που πέτυχε ο κορυφαίος των γηπεδούχων Φακούντο Περέιρα στο 74’ και έσωσε την ομάδα του...

Διότι αν για κάτι μπορεί να «καμαρώνει» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο ΠΑΟΚ είναι η υπεροχή που όμως ήταν ανούσια. Απέναντι σε μια Καλλονή που σαφώς γνώριζε ότι θα δεχθεί πίεση και αφού άντεξε σε αυτή του πρώτου δεκαπεντάλεπτου έδειξε να μπορεί να διαχειριστεί χωρίς μεγάλη δυσκολία το υπόλοιπο του αγώνα. Μάλιστα, αν ο Λεοζίνιο και ο Καμαρά ήταν πιο... απλοί σε κάποιες αντεπιθέσεις, τότε το δράμα για τον ΠΑΟΚ είχε ολοκληρωθεί.


Α’ ημίχρονο: Ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλό στο πρώτο 20λεπτο με τον ΠΑΟΚ σαφώς πιο επιθετικό αλλά χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία. Η Καλλονή δεν υπήρχε επιθετικά αλλά δεν θα έλέγε κανείς ότι η ψυχή του Μαντζουράκη πήγε στην... κούλουρη στις φάσεις που δημιούργησαν οι Θεσσαλονικείς. Οσο περνούσε η ώρα, το καλό παιχνίδι των γηπεδών με τις πολλές πάσες έδινε τη σειρά στις μακρινές μπαλιές, σχεδόν όλες εύκολη λία για τους αμυντικούς της Καλλονής και τον Χογκ.

Β’ ημίχρονο: Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ άρχισε και πάλι επιθετικά μόνο που όσο περνούσε η ώρα η Καλλονή κέρδιζε μέτρα και η άμυνα των γηπεδούχων αισθανόταν την απειλή, κυρίως των Λεοζίνιο, Καμαρά. Όταν ο Μαντζουράκης άλλαξε το 4-4-1-1 σε 4-1-3-1-1 με τον Κειτά μπροστά από την άμυνα, τότε η αντεπιθέσης της ομάδας του έγιναν φωτιά. Σε μια από αυτές ο ταχύτατος Καμαρά και ο ποιοτικός Λεοζίνιο, συνδυάστηκαν άψογα και... πάγωσε η άδεια Τούμπα εν μέσω καύσωνα. Ευτυχώς, ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ και σαφώς ο πιο απειλητικός παίκτης του, απάντησε. Ο Φακούντο Περέιρα σκόραρε στο 74’. Στη συνέχεια λίγο έλειψε να γίνει και πάλι η ζημιά καθώς για δέκα λεπτά η Καλλονή απειλούσε με τις αντεπιθέσεις. Τα τελευταία λεπτά, μπάλα δεν παίχτηκε. Οι αποβολές από τη μία, οι μακρινές μπαλιές από την άλλη που δεν έδειχναν ότι θα αγχωθεί ο τερματοφύλακας της Καλλονής, έφεραν φυσολογικά το τελικό 1-1.

Που κρίθηκε: Μάλλον η κίνηση που άλλαξε τη ροή του αγώνα έγινε από τον Γιάννη Μαντζουράκη. Στο 58’ χρησιμοποίησε έναν παίκτη μπροστά από την άμυνά του, ο οποίος κατάφερε να συνδέσει δύο γραμμές, την αμυντική και αυτή των μέσω που έδειχναν να μην έχουν καμία σχέση. Παράλληλα, δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να βγουν περισσότερες αντεπιθέσεις για τους φιλοξενούμενους.

Πηγή: pamesports
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ