2014-08-25 16:29:21
Φωτογραφία για Βάση δεδομένων για την αντικειμενικοποίηση ετοιμάζει η ασφαλιστική αγορά
Την αντικειμενικοποίηση των μη οικονομικής φύσεως ζημιών επιζητεί η ασφαλιστική αγορά και προς την κατεύθυνση αυτή προετοιμάζεται λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα Αντικειμενικοποίηση των μη οικονομικής φύσεως ζημιών σημαίνει, την κατάρτιση αντικειμενικών κριτηρίων με βάση τα οποία θα καθορίζεται το ύψος των αποζημιώσεων λόγω ψυχικής οδύνης και ηθικής βλάβης. Τα κριτήρια θα καθοριστούν με την συνεργασία της πολιτείας και της δικαιοσύνης.

Με τον τρόπο αυτό θα εξαλειφθεί το φαινόμενο της εκδίκασης αποζημιώσεων διαφορετικών από δικαστήριο σε δικαστήριο παρά το γεγονός ότι μπορεί οι περιπτώσεις να μην διαφέρουν. Ένα τέτοιο σύστημααποζημιώσεων ισχύει ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Προκειμένου να προετοιμάσουν τη βάση δεδομένων πάνω στην οποία θα στηριχθεί ένα «αντικειμενικό σύστημα» αποζημιώσεων για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη η υποεπιτροπή Ζημιών της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος επεξεργάστηκε με επικεφαλής τον κ. Αθανάσιο Ξένο εκπρόσωπο στην Επιτροπή της Eurolife, ένα σύστημα εμπλουτισμού του Αρχείου καταβολών Αποζημιώσεων της ΥΣΑΕ έτσι ώστε να περιλαμβάνει σε ξεχωριστό κωδικό και τις αποζημιώσεις λόγω ψυχικής οδύνης, ενώ σε επόμενο στάδιο θα περιλαμβάνονται και οι αποζημιώσεις λόγω ηθικής βλάβης.

Με τον τρόπο αυτό θα γίνει δυνατή η καταγραφή και αυτών των αποζημιώσεων έτσι ώστε η Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος να έχει μία ακριβή εικόνα για το ύψος αυτών των αποζημιώσεων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ