2014-08-26 14:45:28
Φωτογραφία για Αχαΐα: Από τον Άραξο είχε απογειωθεί το μαχητικό που κατέπεσε στην Κομοτηνή
Από την 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου είχε απογειωθεί το πρωί για εκπαιδευτική πτήση το μαχητικό αεροσκάφος Α7 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε στο πεδίο βολής Αμπελώνες της Κομοτηνής.

Ο πιλότος που υπηρετεί στη μονάδα του Αράξου κατάφερε να εγκαταλείψει εγκαίρως το αεροσκάφος και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επικοινώνησε άμεσα μαζί του, τον συνεχάρη για την άμεση και σωστή αντίδρασή του και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Συγκροτήθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος.

Το Α-7 Corsair συμμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση μαζί με άλλο αεροσκάφος ιδίου τύπου, ενώ συγκροτήθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ατύχημα οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας


Την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 και ώρα 09:45, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής ζεύγους αεροσκαφών Α-7 της 116ΠΜ/336Μ και ενώ βρισκόταν Βόρεια της Κομοτηνής, εκτελέσθηκε επιτυχής εγκατάλειψη από τον Ιπτάμενο του Νο 1 αεροσκάφους του σχηματισμού, ο οποίος περισυνελλέγη σώος και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Χρόνος», αυτόπτες μάρτυρες είδαν το αεροσκάφος να πετά πάνω από τη Γρατινή βγάζοντας μαύρους καπνούς και σε λίγο να καταπίπτει στο έδαφος. Επί τόπου είναι διασώστες, πυροσβεστική, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η τοπική στρατιωτική ηγεσία. Ο πιλότος του αεροσκάφους κατάφερε να εκτιναχθεί, είναι ζωντανός αλλά εντοπίστηκε τραυματισμένος στο πόδι. Με Super Puma διακομίστηκε ο πιλότος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ