2014-08-27 18:21:28
Φωτογραφία για ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ
Ολοένα και πληθαίνουν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε διεθνή ΜΜΕ και θέλουν Έλληνες να βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας και να πολεμούν στον πλευρό Ουκρανών ακροδεξιών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της Telegraph, Tom Parfitt, στις αρχές Αυγούστου με τίτλο «Ukraine crisis: the neo-Nazi brigade fighting pro-Russian separatists» Έλληνες ακροδεξιοί βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία και μάχονται με τους εθελοντές νεοναζί που πρωτοστάτησαν στα όσα συνέβησαν στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου και οδήγησαν στην ανατροπή του προέδρου Γιανουκόβιτς.

Ο δημοσιογράφος επικαλείται δηλώσεις του διοικητή της που περιβόητου τάγματος Αζόφ (Azov Battalion), Αντρίι Μπιλέτσκι, ο οποίος δηλώνει ότι στις τάξεις των μαχητών του υπάρχουν Έλληνες, Ιρλανδοί, Ιταλοί και Σκανδιναβοί νεοναζί οι οποίοι πολεμούν εναντίον των φιλορώσων.

Το τάγμα του Αζόφ: Οι μοχθηροί «Ανδρες με τα Μαύρα»


Το τάγμα Αζόφ είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση, μέλος της εθελοντικής ουκρανικής Εθνοφρουράς, η οποία ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών υποθέσεων της χώρας. Το τάγμα έχει βάση στη Μαριούπολη στην θάλασσα Αζόφ, ενώ ο διοικητής του, Αντρίι Μπιλέτσκι, είναι επικεφαλής των νεοναζιστικών ομάδων Social-National Assembly και Patriots of Ukraine.

Περισσότερα από τα μισά μέλη της οργάνωσης είναι ρωσόφωνοι κάτοικοι της Ανατολικής Ουκρανίας με ανοιχτά νεοναζιστικές απόψεις, ενώ, στις σελίδες της οργάνωσης στα social media προωθούν ακροδεξιά, ρατσιστική ιδεολογία και προσελκύουν εξτρεμιστές μαχητές από πολλές περιοχές της Ευρώπης. Το τάγμα, το οποίο συστήθηκε στις αρχές Μαϊου αυτού του έτους και έχει αποκτήσει τη φήμη μιας τρομακτικής και σκληρής ένοπλης ομάδας.

Ria Novosti: Ελληνες ένοπλοι προστατεύουν τους ελληνικούς πληθυσμούς

Από την άλλη πλευρά των συνόρων, ωστόσο, το πρακτορείο Ria Novosti μεταδίδει ότι στην περιοχή της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» υπάρχουν Έλληνες ένοπλοι οι οποίοι μάχονται μαζί με τους αντάρτες με κύριο στόχο να προστατεύσουν τους ελληνικούς πληθυσμούς που κατοικούν στην περιοχή. Το πρακτορείο επικαλείται την εφημερίδα Athens Courier, η οποία τονίζει ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων που ζουν στην Ανατολική Ουκρανία, οι οποίοι έχουν υποστεί αρκετά και προσθέτει ότι «Έλληνες ποντιακής καταγωγής, που ζουν στην Αθήνα είναι σίγουρο ότι ανησυχούν για αυτούς τους πληθυσμούς». Η εφημερίδα, ακόμη, προσθέτει ότι εκτός από Ελληνες υπάρχουν και αρκετοί Σέρβοι, ακόμη και 25 Αμερικανοί οι οποίοι μάχονται στο πλευρό των φιλορώσων.

iefimerida.gr

''The New Daily Mail'' 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
SUPER ΣΥΜΦΩΝΙΑ LEN ΓΙΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
SUPER ΣΥΜΦΩΝΙΑ LEN ΓΙΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ