2014-08-27 21:17:05
Φωτογραφία για Τάσος Κουράκης: Να μην προχωρήσουν οι διαγραφές φοιτητών
Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: "Ο Τάσος Κουράκης, συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του... Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, στη Β΄ ανάγνωση του σχεδίου νόμου «Ίδρυση και Οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφέρθηκε στις επιχειρούμενες με υπουργική τροπολογία διαγραφές των επί πτυχίω φοιτητών από τα ΑΕΙ, καθώς και στην τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. 

Τόνισε ότι εφόσον τα πανεπιστήμια έχουν το αυτοδιοίκητο, πρέπει εκείνα να διαχειριστούν το ζήτημα των επί πτυχίω φοιτητών τους, όπως άλλωστε επισημαίνεται και επί της ουσίας στην κατατεθείσα τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας να μην διαγραφεί έστω και ένας φοιτητής, αίτημα για το οποίο υπάρχει πληθώρα επιχειρημάτων : αφενός, όταν όλοι όσοι και όσες εισήχθησαν στο πανεπιστήμιο απέκτησαν τη φοιτητική ιδιότητα, δεν υπήρχε καμία διάταξη διαγραφής και το κράτος και οι νόμοι δεν προέβλεπαν διαδικασία με την οποία χάνονταν η φοιτητική ιδιότητα. Αφετέρου, υπάρχει νόμος του ’80, ο οποίος προβλέπει ότι μπορεί να υπάρξει διακοπή σπουδών για σοβαρούς λόγους και επανεγγραφή σε ύστερο χρόνο, η διαδικασία όμως αυτή παρέμεινε ανενεργή, ακριβώς διότι δεν χρειαζόταν. 


Εφόσον δεν υπήρχε η διαδικασία να χάσει κάποιος τη φοιτητική ιδιότητα, κάποιοι άνθρωποι για δικούς τους λόγους, καθυστέρησαν την ολοκλήρωση των σπουδών τους βασιζόμενοι στην ισχύουσα-μέχρι τώρα- νομοθεσία. Στον τρέχοντα όμως χρόνο, όπου κάποιοι έφτασαν με πολύ κόπο, κοντά στην απόκτηση του πτυχίου τους, η κυβέρνηση τους αιφνιδιάζει και λέει ότι πρέπει να διαγραφούν. Είναι αδιανόητο να βρεθούν εκτός ΑΕΙ φοιτητές και φοιτήτριες που δεν κοστίζουν στο κράτος ούτε για δελτίο φοιτητικής ταυτότητας (πάσο), ούτε για φοιτητική εστία, ούτε για συγγράμματα, ούτε για πάντως είδους διευκολύνσεις."
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ