2014-08-28 09:14:27
Φωτογραφία για Ο Υπουργός Υγείας ευνουχίζει την ειδικότητα φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης αφήνοντας τους ασθενείς αδιάγνωστους
Αγαπητό Tromaktiko,

Διαβάζοντας το ΦΕΚ το τελευταίο του Υπουργού Υγεία κ. Βορίδη 18.8.14 και... συγκεκριμένα το παράρτημα Δ παρατήρησα ότι δεν μπορούμε να γράψουμε ΗΜΓ, ΚΤΑ, ΑΤΑ biofeedback, θεραπεία αναλγησίας με ηλεκτρική συσκευή, ΤΕΝΣ, ακτινογραφία, ΜΟΜ, αξονικη. 

Μπορούμε να γράψουμε μια θεραπεία αναλγησίας , 1 Αποθεραπεία και αποκατάσταση , 10 φυσικοθεραπείες, μια μαγνητική. Επίσης όσοι έχουν εργαστήριο ΦΙΑπ τους έχει βάλει στην ΚΑΕ ιατρών ενώ τους φυσικοθεραπευτές στην ΚΑΕ με τα κέντρα αποθεραπείας με μικρότερο ποσό rebate ! Εδώ φαίνεται ποιος έβαλε το χέρι του πάλι…Οι «σχετικοί» γράφουν όλοι φ/θ, οι Φυσίατροι βέβαια γράφουν και Αποθεραπεία, Αποκατάσταση.

ΟΙ υπόλοιπες ειδικότητες … Ο οροπαιδικός γράφει 10 φ/θ, ΗΜΓ,BFB, 5 στην κατηγορία θεραπεία αναλγησίας, ο ρευματολόγος 5 στην κατηγορία θεραπεία αναλγησίας (ΤΕΝΣ), 5 φ/θ, ο Νευρολόγος γράφει 6 στην κατηγορία BFB, ATA,KTA,HMG, 10 Φ/Θ 


Αυτά θα πρέπει να διορθωθούν άμεσα , απαξιωνει την ειδικότητα Φυσικης ιατρικής και Αποκατάστασης (ΦΙΑπ) (ακόμα και χρησιμοποιώντας προβοκατόρικα και απαξιωτικά τον τίτλο: Φυσιατρικη) μη επιτρέποντας στον Φυσίατρο να κάνει διαγνωστική διερεύνηση σε ασθενείς (δεν μπορεί να γράψει ακτινογραφία, αξονική, μέτρηση οστικής μάζας κλπ) ούτε να συνταγογραφήσει θεραπευτικές πράξεις που είναι κατοχειρομένες δικές του από το 1992 επίσημα (και έχουν υφαρπαστεί από επαγγελματίες υγείας μη ιατρούς) (Biofeedback,θεραπεία αναλγησίας με ηλεκτρική συσκευή), είναι δε τεράστια αδικία να γίνεται περισσότερη περικοπή σε παρόχους υγείας που εκτελούν τις ίδιες πράξεις με άλλους παρόχους δηλαδή όσοι έχουν Εργαστήριο ΦΙΑπ 180 τ.μ περίπου εκτελούν μόνο φυσικοθεραπείες που εκτελούν και τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας με 60 τ.μ περίπου!

 Και τα εργαστήρια ΦΙΑπ πληρώνουν περισσότερο φόρο και rebate! Θα πρέπει αυτό τουλάχιστον να διορθωθεί ΑΜΕΣΑ να τοποθετήσει τα Εργαστήρια Φυσικής ιατρικής και Αποκατάστασης στην ίδια ΚΑΕ με τα φυσικοθεραπευτήρια και τα κέντρα Αποθεραπείας Αποκατάστασης ανοιχτού τύπου.

Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στο τηλέφωνο 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι Χριστιανοί και οι Κούρδοι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι Χριστιανοί και οι Κούρδοι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ