2014-09-12 08:42:48
Φωτογραφία για ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ F1
H Φόρμουλα 1 αποχαιρέτησε σήμερα τον πρόεδρο της Ferrari, Λούκα Κορντέρο ντι Μοντετζέμολο που παραιτήθηκε από τη θέση του και λίγο αργότερα τον Εμίλιο Μποτίν, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ισπανία. Ο ιδιοκτήτης της Banco Santander υπέστη καρδιακή προσβολή και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών. Υπήρξε φανατικός υποστηρικτής της Φόρμουλα 1 και του Φερνάντο Αλόνσο.Χρησιμοποίησε τη Φόρμουλα 1 για να κάνει γνωστή την τράπεζα που κληρονόμησε από τον πατέρα του. Υπό την καθοδήγηση του η Banco Santander αγόρασε σειρά από τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η προσωπική περιουσία του ανέρχεται σε 1.000.000.000 δολάρια. Αγαπούσε τη Φόρμουλα 1 και το 2007 όταν υπέγραψε ο Φερνάντο Αλόνσο στη McLaren, έγινε χορηγός της ομάδας. Ακολούθησε τον Αλόνσο στη Ferrari, καλύπτοντας το συμβόλαιο του όπως φημολογούνταν.

Αναμένεται να τον διαδεχθεί η κόρη του, Άνα Μποτίν. Παραμένει άγνωστο αν η επόμενη γενιά θα συνεχίσει να στηρίζει τη Φόρμουλα 1.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητές έγραψε στο Twitter: "Την Τετάρτη δείπνησα με τον Δον Εμίλιο, προγραμματίζαμε ακόμα μια βόλτα με το ποδήλατο στη Σιγκαπούρη. Μας άφησε ένας φίλος, ένας σπουδαίος φίλος".
kartgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ