2014-09-17 14:36:28
Φωτογραφία για Συνέντευξη του Τέρενς Κουίκ σε πρωινή εκπομπή
Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έκανε... ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις στα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, καλεσμένος σήμερα (17.09.14) των δημοσιογράφων Γιώργου Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη, στο MEGA CHANNEL.

Παραθέτουμε την πλήρη απομαγνητοφώνηση των τοποθετήσεων του, ενώ το βίντεο βρίσκεται στο terensquick.blogspot.gr

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΕΗ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙ

Τ. ΚΟΥΙΚ: Να υπενθυμίσω ότι τους ανεξόφλητους λογαριασμούς που είχαν μέσα χαράτσι, τους έστελνε η ΔΕΗ στην εφορία. Και τώρα αυτή η διαδικασία αλλάζει ως σκέψη.

Και έρχεται τη στιγμή που πρέπει να βάλουμε και κάτι ακόμα πάνω στη συζήτηση:

Ο ΟΑΕΕ στέλνει κατασχετήρια στους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ. Σε όλη την Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας αναβρασμός με τους ταξιτζήδες οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να εισφοροδοτήσουν, όταν δεν έχουν εισπράξεις. Κάνουν και αν κάνουν, 2-3 κούρσες την ημέρα το μάξιμουμ.


Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Έχουν πρόβλημα.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Και τους λένε «θα σου κατασχέσουμε το εργαλείο σου». Αν είναι από τρεις κούρσες να βγάλουν ένα ευρώ, που θα μπορούσαν να το αποδώσουν στον ΟΑΕΕ έναντι, αυτό θα τους το κόψουν. Κι εδώ μπαίνουν άλλα πράγματα στη μέση.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Να τα κατασχέσει, να τα κάνει τί, ο ΟΑΕΕ τα ταξί;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Θα σου πω. Αυτό είναι το σημείο τους. Ό, τι γίνεται με τον πολίτη… Αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό! Είναι σαν να έχεις μια επιχείρηση, να την κρατάς με «νύχια και με δόντια» ανοιχτή, και σου λέει «θα στην κλείσω εγώ, άμα χρωστάς».

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εσείς έχετε τοποθετηθεί, έχετε εκφράσει κάποια γνώμη για το «πακέτο» Τσίπρα;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Εμείς είπαμε ότι, σε τρία βασικά κομμάτια των εξαγγελιών που έκανε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, αντέγραψε το δικό μας το πρόγραμμα, ήταν «copy – paste», όπως θα λέγαμε ηλεκτρονικά. Δηλαδή, πράγματα που λέμε τόσο καιρό και φωνάζουμε μέσα στη Βουλή και στο πρόγραμμα, που έχουμε αναρτήσει στο Διαδίκτυο, μας αντέγραψε και το εννοούμε.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Αυτό δεν σημαίνει, ότι μπορεί να μην συνεργαστείτε, αν χρειαστεί Τ. ΚΟΥΙΚ: Όχι, όχι, όχι!

Αλλά θα σας πω κάτι; Θα σας παρακαλέσω ειλικρινά, αυτό το «παπαγαλίστικο» - και δεν το λέω για να σας προσβάλλω - σταματήστε το πια! Είναι ξεκάθαρο! Αν θέλετε να βάζετε συνέχεια το θέμα της συνεργασίας «πάνω στο τραπέζι», να ρωτήσετε σας παρακαλώ πάρα πολύ τους συναδέλφους μου της ΝΔ, οι οποίοι έχουν κάνει δηλώσεις, ότι «αν χρειαστεί, θα συνεργαστούμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ» και ρωτήστε και τον ΣΥΡΙΖΑ, που - δια του κ. Γλέζου - έχει πει ότι, «αν ζητήσει συγγνώμη ο Σαμαράς, θα συνεργαστούμε με την ΝΔ»!

Επειδή το πράγμα πάει «δίπολο» κι επειδή μέσα στο δίπολο, θα έλεγα τα Μέσα Ενημέρωσης ΜΗΝ συμπιέζουν τους μικρότερους, που δεν είναι καλό για τη Δημοκρατία, σταματήστε αυτή την «πιπίλα» περί ΣΥΡΙΖΑ!

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Χτες πάντως εδώ ο Μπαλάφας μας είπε «ναι»…

Τ. ΚΟΥΙΚ: Όχι, όχι! Και ήταν και ο Παύλος Χαϊκάλης απέναντι στον Μπαλάφα, ο οποίος ξεκαθάρισε, ότι ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ! Αλλά, να σας πω κάτι;

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Νοιώθεις, ότι σε προσβάλλουν, όταν σου λένε, ότι μπορεί να συνεργαστείς με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ναι, εγώ προσωπικά ναι! Και δεν με προσβάλλουνε γιατί… (δεν είμαι αριστεροφοβικός), με προσβάλλουν, γιατί το έχουμε ξεκαθαρίσει 45 φορές και ο Πρόεδρος Πάνος Καμμένος στη Θεσσαλονίκη το ξεκαθάρισε ακόμη περισσότερο.

Τί να κάνουμε δηλαδή;! Μην θέλετε ντε και καλά να μας κάνετε «ουρά» του οποιουδήποτε. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Έχουμε τις αρχές μας, τις αξίες μας, το Πρόγραμμα μας…

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Μην «αρπάζεις», δεν σε προσέβαλλε κανείς!

Τ. ΚΟΥΙΚ: Γιώργο μου, θα σου πω κάτι… και στο λέω…

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Είναι «μετρημένα κουκιά» Τέρενς μου… Για να γίνει κυβέρνηση, είναι δύο - τρία Κόμματα, που είτε θα συνεργαστούνε είτε όχι!

Τ. ΚΟΥΙΚ: Επειδή είναι «μετρημένα τα κουκιά», άσε να φτάσουμε στις εκλογές και να δούμε από αυτά τα «μετρημένα κουκιά», τι θα προκύψει από τις κάλπες. Για να δούμε ποιος έχει μπει, ποιος δεν έχει μέσα στην Βουλή, και με τι ποσοστά έχει μπει στην Βουλή.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Σωστό είναι αυτό, αλλά πρέπει όλα τα Κόμματα να ξεκαθαρίσουν το πεδίο ων συνεννοήσεων.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Λάθος κάνεις. Εσύ δηλαδή λες - πριν ξεκινήσει η τηλεοπτική σου χρονιά - τι ενδεχομένως θα κάνεις;

Άσε λοιπόν να ανοίξουν οι κάλπες, άσε να δούμε τι θα γίνει Και βεβαίως... πολιτικά δεν έχω ακούσει πουθενά στον κόσμο ένα Κόμμα να λέει «ψηφίστε με κι εγώ από τώρα σας λέω, θα συνεργαστώ με τον άλλον». Αυτό δεν έχει γίνει πουθενά. Ίσως μόνο οι Γάλλοι το κάνουν, αλλά πουθενά αλλού! Λοιπόν, καταλάβετε, ότι σε μια Δημοκρατία…

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Δεκτό είναι αυτό που λες, αλλά μην λες ότι προσπαθεί κανείς να σε συκοφαντήσει ή να σε προσβάλλει!

Τ. ΚΟΥΙΚ: Γιώργο και Δημήτρη, να καταλάβουμε, ότι σε καμία Δημοκρατία δεν μπορεί να παίζεται μόνιμα ένα «δίπολο» παιχνίδι. Δεν μπορεί, δηλαδή, να συγκρούονται τα «βουβάλια» και να συμπιέζονται από κάτω όλοι οι υπόλοιποι!

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Δηλαδή, το να ρωτάμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αν φτάσει στο σημείο κι έχει ανάγκη να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, το θεωρείς ότι είναι εκτός λογικής;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Όχι, όχι, έχει σημασία και ποιόν ρωτάς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνονθύλευμα ανθρώπων Ρωτάς τον έναν, σου λέει ναι. Ρωτάς τον άλλον σου λέει «όχι» …

Καταρχήν υπάρχει επίσημη δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος το έχει «ξεκόψει» το θέμα. Δηλαδή, τι μπαίνουμε σε μια συζήτηση, η οποία δεν αποδίδει πουθενά;

Ενοχλούμε, το ξέρω! Ενοχλούμε, ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, επειδή εμείς βαδίζουμε αφοσιωμένοι στις θέσεις μας.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Πάντως, επειδή εσύ έχεις έντιμη δημοσιογραφία τόσα χρόνια κάνει, πρέπει να το πω, ότι είναι «φάουλ» να ονομάζεις «παπαγαλάκια» αυτούς που ρωτάνε ποια είναι η θέση ενός Κόμματος, με συγχωρείς.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Να σου πω κάτι… Γιατί το ρωτάνε τα Μέσα Ενημέρωσης, την ώρα που το διαψεύδουμε, που το «κλείνουμε»…

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εδώ τώρα μου λένε στο αυτί, ότι βρήκαν μια δήλωση δική σου που είχες κάνει στον ΑΝΤ1 τον Μάρτιο, που έλεγες ότι ακόμη και αν συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ…

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Του Καμμένου!

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Του Καμμένου, όχι δεν ήταν δικιά σου Τέρενς, που έλεγε ότι ακόμη και αν συνεργαστούμε, δεν θα υποχωρήσουμε στα εθνικά θέματα. Σωστή θέση αυτή! Λοιπόν γιατί;…

Τ. ΚΟΥΙΚ: Με συγχωρείς πολύ! Ο Πάνος Καμμένος είπε το αυτονόητο! Έβαλε κάτω όλες τις «κόκκινες γραμμές», ακριβώς για να καταδείξει με την «εις άτοπο», ότι δεν υπάρχει περίπτωση!

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Όταν ρωτάμε το ΚΚΕ, αν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέει ξεκάθαρα «όχι»!

Τ. ΚΟΥΙΚ: Λοιπόν, εν πάσει περιπτώσει, εγώ θα σου πω τι μπορεί να ενοχλεί, όχι εσάς προσωπικά, τι μπορεί να ενοχλεί.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Εμένα δεν με ενοχλεί τίποτα!

Τ. ΚΟΥΙΚ: Σύμφωνοι. Το ότι η «δεξαμενή» του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτη από «Πασοκογενείς», να μην γελιόμαστε! Από την άλλη την πλευρά, υπάρχει μια τεράστια «δεξαμενή» των απογοητευμένων Κεντροδεξιών, που δεν θέλουν… δεν ξέρουν που να καταλήξουν. Δηλαδή, ενοχλεί να έχουμε «ανοιχτές τις πόρτες» προς εκείνους;!

ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΝΔ ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Όχι, αυτή είναι δική σου δουλειά να την κάνεις την πολιτική αυτή. Κι εμάς η δικιά μας δουλειά είναι να ρωτάμε.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ακριβώς! Κι εμείς λοιπόν το έχουμε ξεκαθαρίσει το θέμα! Δεν θα γίνουμε «ουρά» κανενός!

Κι επειδή, σε λίγο, θα γίνουν και οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της ΝΔ... Εκεί θα πρέπει όλοι να σκεφτούν, αν αυτή είναι η ΝΔ που άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, με αξίες και υποθήκες…

Να το σκεφτούν όλοι, πού έχει καταντήσει, καταλήξει αυτό το Κόμμα…

Εγώ το λέω, γιατί - να σου πω και κάτι - το δικαιούμαι και πολύ περισσότερο να το λέω, έχοντας ζήσει κοντά σε έναν Κωνσταντίνο Καραμανλή πολύ περισσότερο από άλλους δημοσιογράφους.

ΕΦΟΡΙΑ - ΘΡΑΚΗ - ΖΙRΑΑΤ

Τ. ΚΟΥΙΚ: Απλά ήθελα να πω, ότι τα λεφτά της τράπεζας φεύγουν, με το «μακρύ χέρι» της Εφορίας, έτσι, που σου λέει το «ακατάσχετο» και με 1.500 ευρώ, για όσους έχουν πια λεφτά στην τράπεζα… Μην γελιόμαστε!

Κι επίσης, να θυμίσουμε, ότι οι τράπεζες έχουν πάρει πάνω από 202 δις ευρώ σε εγγυήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις κι αυτά τα χρήματα δεν γυρίζουν πίσω, ούτε καν σε ψίχουλα στον Έλληνα, που έχει δανειστεί για να προχωρήσει η επιχείρηση του!

Κι επειδή έχω και το θέμα της Θράκης «μέσα μου»… και κάνει «πάρτι» επάνω η ΖΙRΑΑΤ Bank...

Έχουμε μια Τούρκικη Τράπεζα, που δουλεύει στην Ελλάδα, με τους ελληνικούς - βεβαίως - κανόνες της τραπεζικής αγοράς..

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Και βγάζει τα λεφτά και τα μοιράζει…

Τ. ΚΟΥΙΚ: Αλλά ταυτόχρονα, όμως, Δημήτρη υποθηκεύει την γη και το σπίτι του Έλληνα, που πάει να πάρει το δάνειο! Κι αύριο, μεθαύριο δεν ξέρω σε ποιανού τα χέρια θα έχει περάσει το οικόπεδο ή η γη της Ελλάδας…

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΟΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ - ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΔΥΟ ΕΤΩΝ

Τ. ΚΟΥΙΚ: Το θέμα των Προεδρικών Εκλογών έχει «ανοίξει» από τον Ιούνιο μήνα. Η κυβέρνησε δεν το «έκλεισε» τότε. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι όλοι οι Βουλευτές της το «έσπρωχναν», δηλαδή βάζανε «κάρβουνα» μέσα στη φωτιά, έτσι;

Τώρα, ξαφνικά, θέλει (η κυβέρνηση) να το «παγώσει»! Και υπενθυμίζω, μάλιστα, ότι η πρώτη που το «πάγωσε» ήταν η κα Βούλτεψη, την επομένη, όπου η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» βγήκε με την πρόταση «Κουβέλης, Πρόεδρος Δημοκρατίας»…

Και αναρωτιέσαι… Πώς συμπίπτουν όλα μαζί;… Δηλαδή και με την ομολογία ήττας, όταν χτες ο κ. Βενιζέλος - γιατί εμένα ομολογία ήττας είναι - η δήλωση του χτες για την αλλαγή του εκλογικού νόμου!

Άρα, θέλουν ή δεν θέλουν; Οι 24 Βουλευτές που αναζητούν, δεν θα βρεθούν. Ένας με έναν, από τους Ανεξάρτητους ή από τους ημιανεξάρτητους, ακόμη κι από την ΔΗΜΑΡ, σου λένε «εμείς δεν ψηφίζουμε» και το εννοούνε!. Είναι εκείνοι που δεν θα ψηφίσουνε.

Το ερώτημα, όμως είναι ένα: Πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν κυβερνητικά στελέχη, υψηλού και μεσαίου επιπέδου κι από τις δύο παρατάξεις, να σου λένε ότι «έχουμε εξασφαλίσει τους 180»; Θεωρώ, ότι εδώ «μπαίνει» μια ανήθικη διάσταση στην πολιτική.

Πώς είναι δυνατόν να ξέρεις, ότι θα βρεις άλλους 24;!!! Πως το ξέρεις; Όταν δεν πηδάνε από τη χαρά τους κυβερνητικοί Βουλευτές με αυτά τα οποία βιώνουνε! Ανεξάρτητα με το αν τα ψηφίζουν! Θα βρεθούνε από τους Ανεξάρτητους, που έχουν διαφωνήσει, έχουν διαγραφεί κι έχουνε φύγει, οι 24;!!!

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Τι υπονοείς Τέρενς;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Υπονοώ, ότι δεν είναι δυνατόν να θεωρείς, ότι «έχεις στην τσέπη σου» 24 Ανεξάρτητους Βουλευτές!

Α. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Γιατί μπορεί κάποιος, γενικά, να θεωρεί ότι σε «έχει στη τσέπη του» ; Ή εμένα;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Κυρία Ασημακοπούλου, είναι πάρα πολύ απλό! Λείπουν 24 Βουλευτές, Πού ξέρουν όλοι εκείνοι, που βγαίνουν… ;

Α. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Τι λες τώρα;

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Άλλο υπονοεί ρε παιδί μου…

Α. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Να το πει, άμα έχει να πει κάτι!

Τ. ΚΟΥΙΚ: Κυρία Ασημακοπούλου, δεν έχω να πω τίποτα, διότι ο κόσμος έχει πολύ μεγάλο μυαλό και βλέπει τι γίνεται σε πολλά επίπεδα.

Α. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ωραία, λοιπόν, ποιο είναι τότε το συγκεκριμένο πράγμα, το οποίο βλέπετε… ;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Δεν ξέρω πόσοι θα βρεθούνε, αλλά ενδεχομένως κάποιοι…

Ξέρετε, υπάρχει και το άλλο το ανήθικο της ιστορίας… Ότι οι Βουλευτές δεν ψηφίζουν αυτό το οποίο πιστεύουν, αλλά για να διατηρήσουν την καρέκλα τους, με άλλα δύο χρόνια μισθούς… Και αυτό για μένα είναι ανήθικο στην πολιτική!

Α. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Θέλετε να συνεχίσετε να προσβάλλετε τους Βουλευτές; Κι εσείς Βουλευτής είστε κ. Κουίκ, έτσι σκέφτεστε;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Βεβαίως και εγώ δεν είμαι ανεπάγγελτος και εγώ θα ξαναπάω στη δουλειά μου πίσω!!! Δεν με νοιάζουν τα δύο χρόνια βουλευτικής καρέκλας κα. Ασημακοπούλου!!! Δεν μπορώ να διαφωνώ για θέματα και να λέω «τι καλή κυβέρνηση! Θα την ξαναψηφίσω» !

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Τ. ΚΟΥΙΚ: Κύριε Μητρόπουλε, δεν θέλω να σας προσβάλλω εσάς προσωπικά, ειλικρινά. Αλλά μέρα με την ημέρα βγάζει πολύ συστημική εικόνα προς τα έξω ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάρα πολύ συστημική. Θα έλεγα ότι αν αύριο γινόταν - λέω αν - ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, δεν θα διέφερε σε τίποτα από ό, τι είναι η σημερινή κυβέρνηση. Μιλάτε με όλους. Από Λαγκάρντ μέχρι Σόϊμπλε και από Πάπα μέχρι δεν ξέρω τι άλλο.

Εάν είναι να κουβεντιάσει ο Πάπας το μεταναστευτικό με τον Τσίπρα, με συγχωρείτε αλλά τότε πρέπει να αλλάξω χώρα. Διότι οι θέσεις του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό είναι περίπου, να παίρνουμε τέσσερις μετανάστες σπίτι μας να τους νταντεύουμε.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Τι θέμα θέλεις να βάλεις Τέρενς, γιατί πρέπει να κλείσουμε.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Το θέμα ότι οι διεζευγμένες γυναίκες έχουν φορολογία, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες 40% επί της διατροφής που παίρνουν. Το βάζω και αυτό σαν ένα ζήτημα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ