2014-10-01 06:53:49
Φωτογραφία για Η ανάγκη άρσης των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας στο διεθνές Φόρουμ της Ρόδου
Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η άμεση ανάγκη άρσης των περιορισμών μονοπώλησαν τις εργασίες του διεθνούς Φόρουμ που διεξάγεται στη Ρόδο. Στο φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών»που πραγματοποιείται για 12η χρονιά στο ελληνικό ακριτικό νησί του Αιγαίου Πελάγους συμμετέχουν διεθνείς προσωπικότητες της πολιτικής και της επιχειρηματικής σκηνής καθώς και εκπρόσωποι της επιστήμης και του πολιτισμού, των μέσων ενημέρωσης και θρησκευτικοί ηγέτες από όλο τον κόσμο.Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Προέδρου της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, ο οποίος κάλεσε τη Δύση να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να ενώσει τις

προσπάθειες όλων των πολιτισμένων εθνών για την αντιμετώπιση του πραγματικού εχθρού, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη διεθνή τρομοκρατία. Οπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, ο Ζέμαν, που απευθύνθηκε στο ακροατήριο μιλώντας ρωσικά, τόνισε:  «Πρέπει να αρθούν οι κυρώσεις, οι οποίες δεν είναι απλά άχρηστες, αλλά προκαλούν το αντίθετο αποτέλεσμα: Να αποτρέπουν τον διάλογο... Θα πρέπει να αναπτυχθεί μεταξύ των πολιτισμένων εθνών ο διάλογος με βάση την ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας στους τομείς της θρησκείας, της πολιτικής αλλά και της ενημέρωσης. Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε κατά της διεθνούς τρομοκρατίας». 


Η δήλωση του προέδρου της Τσεχίας έγινε από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και ξεκίνησε τις εργασίες του το διεθνές φόρουμ στη Ρόδο, αλλά η ομιλία του δημοσιεύθηκε μόλις σήμερα.

Ο ιδρυτής Βλαντίμιρ Γιακούνιν 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ιδρυτή του φόρουμ και Προέδρου του ΔΣ των«Ρωσικών Σιδηροδρόμων», Βλαντίμιρ Γιακούνιν. Ο Γιακούνιν σημείωσε ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτό κάθε άλλο παρά επηρεάστηκε από τις δυτικές κυρώσεις, καθώς είναι κατανοητό «σε ποιο σημείο μπορεί να κατρακυλήσει ο κόσμος, εάν δεν σταματήσει και δεν αρχίσουμε να συνομιλούμε ο ένας με τον άλλον», ενώ επεσήμανε πως η έξοδος από το καθεστώς των κυρώσεων κατά της Ρωσίας «δεν θα είναι σύντομη και θα απαιτηθεί ένας χρόνος για τη σταθεροποίηση των χρηματιστικών αγορών».

Στο χαιρετισμό του ο Γιακούνιν, τόνισε ότι η 12η χρονιά διεξαγωγής του φόρουμ είναι μια χρονιά ιδιαίτερη και ότι το συνέδριο γίνεται παρά τις αναταράξεις που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. «Είναι σημαντικό που θα γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω στα γεγονότα του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, με τα οποία υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τις καταστάσεις που επικρατούν σήμερα» σημείωσε.«Ζούμε και σήμερα τον απεριόριστο καταναλωτισμό που προστατεύεται από τη χρήση των όπλων»πρόσθεσε ο Γιακούνιν, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να αντισταθούμε σε όλες τις εκφάνσεις του ρατσισμού και του εθνικισμού που συμβαίνουν γύρω μας.- Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε και πρέπει να το κάνουμε» κατέληξε, τονίζοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια ειπώθηκαν πολλά και σημαντικά στη διάρκεια του φόρουμ, «όμως ήρθε ο καιρός για να περάσουμε στη δράση».

Το θέμα του Διεθνούς Φόρουμ 2014 είναι «Προλαμβάνοντας τον Παγκόσμιο Παρόντες μεταξύ άλλων είναι και ο μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος και ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

RBTH, Vzgliad.ru
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ