2014-10-09 06:06:06
Φωτογραφία για Συνεργασία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας υπεγράφη παρουσία του προέδρου της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη. Το Μνημόνιο συνυπέγραψαν, ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή καθηγητής κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο σημαντικό έργο που παράγει το Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή τονίζοντας ότι «αυτό έχει μια αυτονομία και ανεξαρτησία γνώμης καθαρά επιστημονική, οικονομική είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει». «Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους», πρόσθεσε «έχει την ελευθερία να εκφράζει τις απόψεις του και τις σκέψεις του και αυτές λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και από τους παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδος
. Από την άλλη μεριά, εμπιστευόμαστε και το Οικονομικό Επιμελητήριο ως ένα φορέα ο οποίος είναι ένας θεσμικός συνεργάτης και της Βουλής με την ευρεία έννοια, των πολιτικών και των κοινοβουλευτικών δυνάμεων και πρέπει να ξέρετε ότι πολλές φορές τα κόμματα θέλουν να γνωρίζουν την άποψη σας ή θέλουν να συμμετέχουν στις διάφορες συζητήσεις τις οποίες διοργανώνετε».

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας ανέφερε ότι «η οικονομική συγκυρία απαιτεί θέσεις, παρεμβάσεις, εποικοδομητική κριτική στα τεκταινόμενα αλλά και στις αποφάσεις που λαμβάνονται. Αυτό μπορούν να το πράξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι δύο φορείς, οι οποίοι αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συνεργασία σήμερα. Το γραφείο του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Μ' αυτό λοιπόν το Μνημόνιο που υπογράφουμε σήμερα, παρακολουθούμε διαρκώς τα τεκταινόμενα και το πώς εκτελείται ο προϋπολογισμός. Θα οργανώνουμε τις δράσεις εκείνες που θα εγείρουν προβληματισμούς και θα προσφέρουν τροφή για σκέψη αλλά και άμεσα εκτελεστέες προτάσεις προς την εκάστοτε κυβέρνηση».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ