2014-10-11 00:06:06
Φωτογραφία για Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επανέρχεται για να κατακτήσει την ηγεσία... [video]
Με τον πλέον σαφή τρόπο και με έντονη την πολιτική σημειολογία την πρώτη ημέρα της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δηλώνει παρών στην κούρσα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ εκτιμώντας καταρχήν οτι οι εθνικές εκλογές είναι αναπόφευκτες και εν συνεχεία, οτι το εγχείρημα για την συνένωση της Δημοκρατικής Παράταξης θα αποτύχει Ρεπορταζ του Γιάννη Πιτταρά/274 Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ήταν απλώς η ευκαιρία για τον υπουργό Υποδομών για να βάλει ξανά στο τραπέζι την “αριστερή πλατφόρμα” που υπενθυμίζει σε κάθε του δημόσια παρέμβαση τους τελευταίους μήνες, με πιο πρόσφατη την κριτική του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη συγκέντρωση των στελεχών ενόψει του ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. Έχοντας χαράξει μια – κατά κάποιους – μοναχική πορεία μέσα στο κόμμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης εμφανίζεται αποφασισμένος να μην μείνει ουραγός στις εσωκομματικές διεργασίες, αντιθέτως, αυτή τη φορά, όλοι διαβλέπουν ότι είναι έτοιμος να δηλώσει “παρών” όταν και εφόσον τεθεί θέμα ηγεσίας.


Είναι ενδεικτικό ότι αυτή τη φορά, η κριτική του παρουσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν αφορούσε μόνο την πάγια θέση του ότι “το κόμμα παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, χωρίς καν να έχει δημοκρατικής λειτουργία”, αλλά απευθυνόμενος ευθέως στον Ευάγγελο Βενιζέλο προχώρησε και σε χτυπήματα κάτω από τη μέση, μιλώντας με νόημα για την αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, υπενθυμίζοντας την περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Το ύφος της παρέμβασης του ξένισε πολλούς και εξόργισε όπως ήταν φυσικό τον πρόεδρο του κόμματος, όσο και αν έλεγε λίγο αργότερα, σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους ότι “η ΚΟ του ΠαΣοΚ θα πάει σαν μια γροθιά στη συζήτηση στη Βουλή”. 

Μέσα στην αίθουσα ωστόσο του απάντησε και μάλιστα προσωπικά. «Επέλεξες λάθος χρόνο και λάθος μέρος», επισήμανε στον κ. Χρυσοχοΐδης . «Αυτά να τα πεις στο ΠαΣοΚ όταν συνεδριάσουν τα όργανα. Ποιά είναι τα συμφέροντα και ποιοί είναι οι πλούσιοι που δεν φορολογούνται; Και εσείς που είσαστε; Γιατί αναφερόσαστε σε θέματα για τα οποία θα μπορούσατε να έχετε αναλάβει πρωτοβουλίες; Δεν είσαστε υπουργοί; Δεν είσαστε βουλευτές;» Είναι προφανές οτι η σχέσεις των δυο ανδρών βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο με πολλούς να εκτιμούν οτι σε περίπτωση που ο Μιχαλης Χρυσοχοΐδης δεν ήταν υπουργός και δεν κινδύνευε η ούτως ή άλλως εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο Ευάγγελος Βενιζελος δεν θα δίσταζε να τον θέσει εκτός ΚΟ.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ