2014-10-11 11:14:56
Φωτογραφία για 155 βουλευτές συνιστούν (προς το παρόν) εμπιστοσύνη
Η Βουλή έδωσε το βράδυ της Παρασκευής ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και μια μικρή ανάσα, ωστόσο τα δύσκολα τώρα ξεκινούν.

Υπέρ της πρότασης του πρωθυπουργού τάχθηκαν 155 βουλευτές (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), κατά της πρότασης εμπιστοσύνης τάχθηκαν 131 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ανεξάρτητοι). Στην ψηφοφορία δύο βουλευτές δήλωσαν παρών, οι ανεξάρτητοι Γρηγόρης Ψαριανός και η Αικατερίνη Μάρκου. Συνολικά ψήφισαν 288 βουλευτές και από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα είναι «απών ωσεί παρών», ο επίσης ανεξάρτητος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου (είναι σε μήνα του μέλιτος) και ο Γιώργος Σταθάκης, όπως και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ και ο επίσης προφυλακισμένος ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Μετά την ομιλία Τσίπρα και την ομιλία Σαμαρά, είναι πια ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεννόησης και μπορεί ο πρωθυπουργός να λέει "εκλογές το 2016", ωστόσο για αρκετούς βουλευτές της συγκυβέρνησης, για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο ίδιος να αποχωρήσει.

Δείτε όλα όσα έγιναν στη χθεσινή διαδικασία
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ