2014-10-11 11:56:07
Φωτογραφία για Ρoμπάι: Σεβασμός στα κυριαρχικά δικαιώματα της Kύπρoυ
Δήλωση για τις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου έκανε ο Εκπρόσωπος του Προέδρου του... Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Herman Van Rompuy.

«Ο Πρόεδρος ανησυχεί για τις νέες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι σημαντικό όλα τα μέρη να σέβονται την κυριαρχία των άλλων και να είναι πρόθυμα να διευθετούν διαφορές ειρηνικά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη για σεβασμό της κυριαρχίας κρατών μελών της ΕΕ αναφορικά με τη χωρική θάλασσα τους. Τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ περιλαμβάνουν το δικαίωμα να συνάπτουν διμερείς συμφωνίες και να εξερευνούν και να εκμεταλλεύονται τους φυσικούς τους πόρους, σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο Πρόεδρος αναμένει από την Τουρκία να επιδείξει συγκράτηση και να δράσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Όλα τα μέρη πρέπει να κάνουν το παν για να διασφαλίσουν ένα θετικό κλίμα, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις που στοχεύουν στην επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ