2014-11-03 07:50:04
Φωτογραφία για Ε.Ε.: Παράνομες οι εκλογές στην ανατολική Ουκρανία
REUTERS/MAXIM ZMEYEV

«Η ψηφοφορία αυτή είναι παράνομη και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα την αναγνωρίσει», δήλωσε η νέα επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αυτονομιστών ηγετών στην ανατολική Ουκρανία συνιστούν ένα εμπόδιο για την ειρήνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα, δήλωσε η νέα επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Θεωρώ τις σημερινές “προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές” στις “Λαϊκές Δημοκρατίες” του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ ως ένα νέο εμπόδιο στον δρόμο προς την ειρήνη στην Ουκρανία. Η ψηφοφορία αυτή είναι παράνομη και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα την αναγνωρίσει», ανέφερε η Μογκερίνι σε ανακοίνωσή της.

Οι τοπικές εκλογές με βάση την ουκρανική νομοθεσία, ως προβλέπονται από τη συμφωνία του Μινσκ της 5ης Σεπτεμβρίου, αποτελούν «το νόμιμο τρόπο ανανέωσης της δημοκρατικής θητείας των τοπικών αρχών σε αυτές τις περιοχές της Ουκρανίας», πρόσθεσε η Μογκερίνι, καλώντας όλες τις πλευρές να εργαστούν για τη διοργάνωση αυτών των εκλογών.


Η Μόσχα «σέβεται» τα αποτελέσματα των εκλογών

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε απόψε ότι σέβεται τα αποτελέσματα των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στις αυτονομιστικές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Οι εκλογές στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ έγιναν σε ήρεμο κλίμα, με υψηλό ποσοστό συμμετοχής», ανέφερε το Κρεμλίνο. «Σεβόμαστε τη βούληση των κατοίκων των νοτιοανατολικών» (περιοχών της Ουκρανίας), προστίθεται στην ανακοίνωση.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ