2014-11-06 10:06:43
Φωτογραφία για ΣΗΜΕΡΑ: Απεργούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια...
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι λιμενεργάτες σήμερα, Πέμπτη αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, στις οποίες -όπως τονίζει η ΟΜΥΛΕ- κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ επιμένουν «παρά τις καθολικές αντιδράσεις των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών φορέων» και μάλιστα χρησιμοποιώντας «μεθόδους πολιτικά απαράδεκτες και έξω από κάθε νομιμότητα».

Ειδικότερα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη πανλιμενική απεργία και παράλληλα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών (πλατεία Συντάγματος).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΜΥΛΕ «εδώ και πλέον του ενός χρόνου η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρούν να ξεπουλήσουν τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, βγάζοντας στο σφυρί την πλειοψηφία του μετοχικού τους κεφαλαίου, μετατρέποντας έτσι τα Λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικά μονοπώλια».


Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις μας, τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας και τις μεγάλες πανλιμενικές πορείες σε Πειραιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη δίνουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της ασυμβίβαστης και ανυποχώρητης στάσης μας. Όλα αυτά συνθέτουν έναν αγώνα που σε καμία περίπτωση δεν είναι συντεχνιακός. Απεναντίας είναι ένας αγώνας που αναδεικνύει τον σημαντικό και μοναδικό ρόλο των Λιμανιών στις ζωτικής σημασίας λιμενικές δραστηριότητες που παρέχουν για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, όπως ο Τουρισμός, η Ακτοπλοΐα, το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αν παρ' ελπίδα κ. Αναστασιάδη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αν παρ' ελπίδα κ. Αναστασιάδη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ