2014-11-06 14:29:19
Φωτογραφία για Εκτός κυβέρνησης ο Γιώργος Στύλιος για το «θέλετε Κασιδιάρη»
Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Γιώργο Στύλιο στην ορκωμοσία του τελευταίου ως υφυπουργού Παιδείας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την καρατόμηση του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε ο πρωθυπουργός για τη φράση «θέλετε Κασιδιάρη» που είπε ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ και καθηγητής σε ΤΕΙ, απευθυνόμενος στη Λιάνα Κανέλλη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για τον υποσιτισμό των παιδιών που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΚΚΕ.

«Μου ακουστήκατε σαν τη Μαρία Αντουανέτα. Σαν το μύθο», είπε η Λ. Κανέλλη απευθυνόμενη στον –πρώην πλέον– υφυπουργό για να λάβει την απάντηση: «Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη! Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης!». Από εκεί και έπειτα στην αίθουσα της Ολομέλειας επικράτησε χάος.

Αμέσως μετά την έκταση που άρχισε να παίρνει η επίθεσή του, αλλά και με τον υπουργό Παιδείας να λαμβάνει αποστάσεις και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να τον αποδοκιμάζει, ο Γιώργος Στύλιος προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.


«Οι εντάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε λεκτικές υπερβολές. Προφανώς, δεν ήθελα να θίξω την κ. Κανέλλη και της ζητώ συγγνώμη. Ήταν λάθος η αναφορά στο όνομα του κ. Κασιδιάρη και στις συμπεριφορές του, τις οποίες καταδικάζω», δήλωσε. Αλλά ο κύβος στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι είχε ήδη ριφθεί.

Η συγγνώμη Στύλιου και το επιχείρημα περί «λεκτικών υπερβολών» δεν έπεισαν τον πρωθυπουργό, που τον έθεσε εκτός κυβερνητικού σχήματος. «Ευτυχώς αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο», σχολίασε η Λιάνα Κανέλλη.

«Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 
pontos-news
InfoGnomon
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ