2014-11-08 04:47:05
Φωτογραφία για Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής: Εκπαίδευση Τομέα Αντιμετώπισης Καταστροφών
Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση του Τομέα Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής στα νεοαποκτηθέντα υδραυλικά εργαλεία υψηλής πίεσης και ανυψωτικών μαξιλαριών (ευγενική χορηγία του ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ).

   

Την εκπαίδευση πραγματοποίησε το μέλος της ομάδας Νίκος Βυθούλκας,ο οποίος είναι και στέλεχος της 1ης ΕΜΑΚ ενώ συμμετείχαν συνολικά οχτώ επιχειρησιακά μέλη του τομέα.

       

Η εκπαίδευση είχε ως σκοπό την εκμάθηση της σωστής χρήσης των διασωστικών εργαλείων και των μηχανημάτων διείσδυσης σε κτίρια τα οποία έχουν υποστεί κατάρρευση.

Ο Τομέας Αντιμετώπισης Καταστροφών έχει ενεργή δράση στην έρευνα και διάσωση σε μεγάλης έκτασης φυσικές καταστροφές καθώς και σε αντίστοιχα αστικά συμβάντα. Οι θεωρητικές εκπαιδεύσεις ακολουθούν τις διεθνείς οδηγίες ενώ οι συνεχείς πρακτικές εκπαιδεύσεις και εξασκήσεις αυξάνουν την ικανότητα και την ετοιμότητα της ομάδας για να επιχειρήσει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε τυχόν ανάλογα περιστατικά. Οι εκπαιδεύσεις λαμβάνουν χώρα σε ειδικά πεδία που προσομοιάζουν τις πραγματικές συνθήκες τέτοιων γεγονότων.

Υπεύθυνος Τομέα Αντιμετώπισης Καταστροφών

Δημήτρης Αναστόπουλος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ