2014-12-06 11:20:24
Φωτογραφία για Σεισμός 5,1 Ρίχτερ και υλικές ζημιές στη Λέσβο
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:45 του Σαββάτου στο θαλάσσιο χώρο νότια της Λέσβου.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και ε΄γινε ιδιαίτερα αισθητός στο Πλωμάρι, τη Μυτιλήνη, τη Χίο και άλλες περιοχές του Β.Α. Αιγαίου.

Σύμφωνα με προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πλωμαρίου.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Από το σεισμό προκλήθηκαν ζημιές κυρίως σε παλιά βιομηχανικά κτήρια στο Πλωμάρι, με αποτέλεσμα να πέσουν πέτρες και τούβλα στο δρόμο.

Το ένα είναι το κτήριο στην παραλία Eso Papas και το άλλο η μηχανή του Σίμου” που βρίσκεται λίγο πριν το πολιτιστικό κέντρο. Επίσης έγιναν κατολισθήσεις στο δρόμο Πλωμαρίου – Μελίντας – Παλαιοχωρίου. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τον Άγιο Παντελεήμων κοντά στο νταμάρι, έπεσαν μεγάλες πέτρες που κλείνουν την κυκλοφορία τουλάχιστον στα αυτοκίνητα, επίσης μετά τη Μελίντα πηγαίνοντας για Παλαιοχώρι, καθώς και σε διάφορα άλλα σημεία κατά μήκος του δρόμου. Αυτές είναι οι ζημιές που έχουμε μέχρι στιγμής καταγράψει.


Αν τη στιγμή του σεισμού, από τα σημεία που έπεσαν τούβλα και πέτρες και εκεί που έγιναν οι κατολισθήσεις, περνούσαν πεζοί ή μηχανάκια θα είχαμε σίγουρα θρηνήσει θύματα. Μέχρι να απομακρυνθούν οι πέτρες και τα τούβλα, οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι κάτοικοι αναστατώθηκαν και πολλοί βγήκαν από τα σπίτια τους, άλλοι φώναζαν, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που κάποιοι βγήκαν έντρομοι έξω με τα εσώρουχα. Είναι ίσως ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Υπάρχουν και μαρτυρίες κατοίκων ότι την ημέρα του Αγίου Νικολάου, πριν από ένα ή δυο ή ίσως τρία χρόνια είχε ξανασυμβεί σεισμός κοντά στους 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Πηγή: lesvosnews-plomarinews

Σχετικά TAGS:
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ