2014-12-09 08:36:05
Φωτογραφία για Deutsche Bank: Ετος ανάκαμψης των ευρωπαϊκών τραπεζών
“Το 2014 θα μείνει στην ιστορία ως το έτος της αξιοσημείωτης ανάκαμψης ορισμένων βασικών μεγεθών των ευρωπαϊκών τραπεζών”, σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Deutsche Bank, σε νέα έκθεσή με τίτλο “European banks: Is growth finally returning?”.

Σύμφωνα με τη Deutsche Bank, η θετική αυτή τάση για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο αντανακλάται στα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου. Τα έσοδα αυξάνονται, οι ισολογισμοί ισχυροποιούνται και η προσπάθεια για απομόχλευση συνεχίζεται.

Η γερμανική επενδυτική τράπεζα κάνει λόγο για θεαματικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό banking, κατά το τρέχον έτος και διαπιστώνει, μεταξύ άλλων, πως:

– Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% σε ετήσια βάση.

– Οι ισολογισμοί έχουν ισχυροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.

– Αυξάνεται η διάθεση για ανάληψη ρίσκου.

– Ανοδικά κινούνται οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.

Σύμφωνα με τη Deutsche Bank, οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατόρθωσαν εντός του τρέχοντος έτους να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό το δανεισμό τους, αλλά και στον αντίποδα να αυξήσουν τις επενδυτικές τους κινήσεις.

Συν τοις άλλοις, τα επιχειρηματικά μοντέλα των ισχυρότερων ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν σταθεροποιηθεί, εξέλιξη η οποία κρίνεται, από το σύνολο των αναλυτών, καλοδεχούμενη.

Στο μέτωπο της κεφαλαιακής επάρκειας, τα μηνύματα είναι επίσης ενθαρρυντικά. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές τράπεζες κατόρθωσαν να περάσουν με επιτυχία τα stress tests της ΕΚΤ. Κατά μέσον όρο, οι ευρωπαϊκές τράπεζες διαθέτουν δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 στο 11,8%.

Τέλος, η μεγαλύτερη ανησυχία για την DB είναι το γεγονός ότι ακόμη οι ευρωπαϊκές τράπεζες δυσκολεύονται να συγκρατήσουν υπό έλεγχο τα κόστη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ