2015-01-07 20:44:01
Φωτογραφία για Η ΦΑΤΒΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ/ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Τρομοκρατική επίθεση στην έδρα της σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν 12 νεκροί εκ των οποίων οι 2 είναι αστυνομικοί και 5 τραυματίες (40 σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες). Νεκροί οι σκιτσογράφοι »Charb» και »Cabu».

VIDEO. Des images de l'attaque au siège de... από francetvinfo

Δυο με τρείς ένοπλοι μασκοφόροι  εισήρθαν  με αυτόματα όπλα και εκτοξευτήρα ρουκέτας, ντυμένοι στα μαύρα,  και πυροβολούσαν επί 5 λεπτά τους εργαζόμενους. Ακούστηκαν περίπου 30 ριπές όπλων.

Κατάφεραν να διαφύγουν με αυτοκίνητο που έκλεψαν επί τόπου, ενώ βγήκαν φωνάζοντας ισλαμικά συνθήματα και ότι ο σκιτσογράφος είναι νεκρός. Καταδιώχθηκαν από την αστυνομία, αντάλλαξαν πυρά, ανέτρεψαν έναν πεζό κοντά στην πλατεία του Στρατηγού Φαμπιέν στο 19ο διαμέρισμα . Τελικά διέφυγαν από την Πόρτα του Pantin.


 Το 2006 εκδόθηκε η 1η φατβά εναντίον των υπευθύνων της εφημερίδας  επειδή ο διευθυντής και σκιτσογράφος Charb δημοσίευσε  σατυρικά σχέδια για τον Μωάμεθ  και γενικότερα ασκούσαν  κριτική  στο φονταμενταλιστικό Ισλάμ. Αλλά και το 2012 νέα  φάτβα που είχε εκδώσει αφγανός ιμάμης ο οποίος πρόσφερε 100 000 δολλάρια σε όποιον θα σκότωνε τον γάλλο σκιτσογράφο λόγω τολμηρών σχεδίων του Μωάμεθ. Ο Charb είχε δηλώσει ότι » πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε φόβο ενάντια στο Ισλάμ» . Δυστυχώς ο Charb συγκαταλέγεται ανάμεσα στα θύματα.

Στις 03/11/11  έκαψαν με μολότωφ τα γραφεία της εφημερίδας, επειδή θα εξέδιδαν την εφημερίδα με σατυρικό τίτλο για την Σαρία. Ομάδα ισλαμιστών είχε αναλάβει την ευθύνη και για το χακάρισμα της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας που εμφάνιζε το τζαμί της Μέκκας με τη φράση, » Δεν υπάρχει άλλος Θεός πλην του Αλλάχ».

Ο Ολλάντ έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας, επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θυμάτων, για 11 νεκρούς και 4 τραυματίες που βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Ο Ολλάντ έχει συγκαλέσει έκακτο υπουργικό συμβούλιο για τις 2 μμ στα Ηλύσια Πεδία με θέμα την προστασία όλων των τόπων όπου θα μπορούσαν να επαναληφθούν ανάλογες ενέργειες. »Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε μια χώρα  ενωμένη», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Υπάρχουν ευθύνες της γαλλικής κυβέρνησης για τη μη έγκαιρη και αποτελεσματική φύλαξη της σατυρικής εφημερίδας, εφόσον ήταν κοινός τόπος για όλη την Ευρώπη ότι τα γραφεία της εφημερίδας αποτελούσαν τον υπ.1 στόχο. Ο ίδιος ο διευθυντής συχνά έδινε συνεντεύξεις στα γαλλόφωνα μέσα ότι δεν θα τον σταματήσει ο φόβος.

Εργαζόμενος δήλωσε ότι είναι μια αληθινή σφαγή. Μάρτυρες διηγούνται ότι κράυγαζαν »Αλλαχού Ακμπάρ», ο Θεός είναι μεγάλος και ότι »παίρνουν εκδίκηση για τον Προφήτη».

 

dimpenews.com
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ