2015-01-20 03:55:06
Φωτογραφία για «Τι μας λέει για την Αργεντινή η έλλειψη... ταμπόν»
Οι πολίτες της Αργεντινής διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για την έλλειψη αγαθών από τα ράφια των σούπερ - μάρκετ της χώρας, αναφέρει... σε άρθρο της που δημοσιεύεται στο πρακτορείο Ρόιτερς η Σάρα Μαρς.

Στο δημοσίευμα γίνεται γενικότερη αναφορά στην οικονομική κατάσταση αυτής της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Όπως τονίζει το πρακτορείο, «μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση κατάφερε να αποκρούσει τις διαμαρτυρίες γύρω από τους περιορισμούς των εισαγωγών της Αργεντινής». Ωστόσο, δεν κατάφερε να βρει λύση με την έλλειψη ταμπόν, αφού σύμφωνα με το Ρόιτερς «20,6 εκατομμύρια γυναίκες της χώρας δεν μπορούσαν να βρουν τα αγαπημένα τους ταμπόν νωρίτερα αυτό το μήνα» με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν αφού στο νότιο ημισφαίριο τώρα είναι το μέσον του καλοκαιριού.

«Για 20 ημέρες, εμείς απλά δεν μπορούσαμε να προμηθευτούμε ταμπόν από τους χονδρεμπόρους» δήλωσε στο Ρόιτερς ο Αριέλ, ένα 29χρονος ιδιοκτήτης φαρμακείου στο Μπουένος 'Αιρες. Οι ελλείψεις σε αγαθά που παρατηρούνται στην Αργεντινή είναι σαφώς λιγότερες από τις αντίστοιχες σε Βενεζουέλα και Κούβα, υπογραμμίζει το Ρόιτερς. Πάρα ταύτα, παρατηρούνται ελλείψεις, δεδομένου ότι «οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 11% τους πρώτους έντεκα μήνες του 2014».


Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός καλπάζει αγγίζοντας το 40% «με αρκετούς Αργεντινούς να ζητούν αλλαγή ηγεσίας στις εκλογές του Οκτωβρίου» τονίζεται στο δημοσίευμα του Ρόιτερς.

Από το 2002, οπότε και χρεοκόπησε, η Αργεντινή έμεινε εκτός διεθνών αγορών με συνέπεια να εφαρμόσει μέτρα περιορισμού των εισαγωγών, αναφέρει το Ρόιτερς.

«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία μακροπρόθεσμη στρατηγική για τις εισαγωγές. Απλά ασχολείται με κάθε θέμα όποτε αυτό προκύπτει», δήλωσε ο Μιγκέλ Πόνσε, εκπρόσωπος των εισαγωγέων της χώρας μιλώντας στο Ρόιτερς. «Η έλλειψη ταμπόν θα επιλυθεί. Άραγε θα γίνει το ίδιο με το γενικότερο οικονομικό κλίμα της Αργεντινής; Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο να διορθωθεί» επισημαίνει το άρθρο της Μαρς.

«Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η Αργεντινή θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια κρίση ρευστότητας, εφόσον δεν μπορεί να προστρέξει στις διεθνείς αγορές», προσθέτει η Μαρς. Προκειμένου να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει προηγουμένως να επιτευχθεί «συμφωνία με τα διεθνή funds που ζητούν την πλήρη εξόφληση για το ανεξόφλητο χρέος» του 2002. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, «οι ελπίδες για μια διευθέτηση στο πλαίσιο της τρέχουσας κυβέρνησης έχουν μειωθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα ενδώσουν στους πιστωτές»... Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ