2015-01-20 16:06:14
Φωτογραφία για Δείτε τι είπε ο Βλαστός στην Πρόεδρο Εφετών και θα πάθετε σοκ...
«Εσένα σε σώζει η Αγία Παρασκευή» προειδοποιούσε ο Παναγιώτης Βλαστός την πρόεδρο Εφετών κυρία Παρασκευή Καλαϊτζή όταν εκείνη ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Όπως καταθέτει η δικαστής -στο σπίτι της οποίας τον Νοέμβριο του 2011 εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός- ο Βλαστός -εκ των αρχηγών της εγκληματικής οργάνωσης-, πίστευε ότι η δικαστής κατοικεί στην Αγία Παρασκευή και σε καλά φυλασσόμενο σημείο και όχι στο Χαλάνδρι.

Η ίδια καταθέτει στις αρχές ότι ο δικηγόρος βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση την είχε προειδοποιήσει ότι αποτελεί στόχο του Παναγιώτη Βλαστού και εκφράζει το παράπονό της, καθώς όπως λέει μετά την έκρηξη στο σπίτι της στο Χαλάνδρι ουδείς από τους κρατικούς αξιωματούχους ενδιαφέρθηκε, πλην του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη.

Μάλιστα, για την επίθεση της κυρίας Καλαϊτζή -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- είχε φτάσει στις αρχές ανώνυμη επιστολή.


«Κατά την αποχώρησή μου από το κελί του, ανέφερε κάτι για το παιδί μου και τότε είχα αναρωτηθεί πως ο ως άνω κρατούμενος γνωρίζει την οικογενειακή μου κατάσταση» αναφέρει στην κατάθεσή της η κυρία Σοφία Πετράκη εισαγγελέας Λάρισας, στο σπίτι της οποίας επίσης ο Παναγιώτης Βλαστός φέρεται να είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό.

Η κατάθεση της προέδρου Εφετών

Αναφέρει στην κατάθεσή της στις αρχές η πρόεδρος Εφετών κυρία Παρασκευή Καλαϊτζή, τον Νοέμβριο του 2011 την ημέρα που εξερράγη στο σπίτι της ο εκρηκτικός μηχανισμός:

«…Επαγγελματικά έχω ασχοληθεί με την εκδίκαση σοβαρών υποθέσεων μεγάλης δημοσιότητας. Η τελευταία ήταν αυτή του οργανωμένου εγκλήματος. Αναφέρομαι στο συνδικάτο του εγκλήματος, που ήταν στη δίκη με τους 20 κατηγορούμενους που έγινε στη φυλακές Κορυδαλλού.  Ανάμεσά σε αυτούς ήταν και ο Παν. Βλαστός,  Βασίλειος Στεφανάκος, Γεώργιος Τρομπούκης, Ιωάννης Σκαφτούρος, Ασπόστολος Πετράκης και άλλοι γνωστοί κακοποιοί που δραστηριοποιούνται στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Στη δίκη αυτή προήδρευσα, εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση και επεβλήθησαν βαρύτατες ποινές. Μάλιστα, σε μια από τις συνεδριάσεις, εντός της αιθούσης, ο Βλαστός Παναγιώτης όταν απαγγείλαμε την απόφαση, με απείλησε ευθέως λέγοντας μου «Εσάς η Αγία Παρασκευή σας ζώσει». Μου το είπε δυο φορές γιατί είχε την πεπλανημένη πεποίθηση ότι  μένω στην Αγία Παρασκευή και μάλιστα σε σημείο της περιοχής αυτής καλά φυλασσόμενο».

Η δικαστής καταθέτει ότι δέχονταν ανώνυμα τηλεφωνήματα στο σπίτι της και σε ένα από αυτά άκουσε μια φωνή να της λέει «goodbye». Αναφέρει ακόμη πως ο δικηγόρος βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση την είχε προειδοποιήσει ότι έχει γίνει στόχος του Παν. Βλαστού. Καταθέτει χαρακτηριστικά: «Ενώ είχε εκδοθεί η απόφαση στις αρχές του μήνα Απριλίου, την επισκέφθηκε στο γραφείο της δικηγόρος βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση και μου «βουρκωμένα μάτια» - όπως λέει – της είπε: «κ.  Πρόεδρε να προσέχετε πολύ γιατί σας έχει στοχοποιήσει ο Βλαστός».

Η κατάθεση του δικηγόρου

Στην κατάθεσή του ο δικηγόρος που είχε προειδοποιήσει την κυρία Καλαϊτζή αναφέρει πως η απόφαση που είχε εκδώσει το δικαστήριο στο οποίο προήδρευε η πρόεδρος Εφετών (για την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου) ήταν άδικη «και είχε αγανακτήσει πολλούς κατηγορούμενους». Όπως καταθέτει ο δικηγόρος: «Είχαν γίνει πολλές συζητήσεις και φοβερά παράπονα και θεώρησα σκόπιμο να πω στην κ. Καλαϊτζή, πρόεδρο του δικαστηρίου,  ότι η απόφασή της ήταν άδικη και ότι γενικά επειδή άνθρωποι σε άδικες αποφάσεις αντιδρούν και εξαγριώνονται να είναι προσεκτική  και να ξανασκεφτεί την απόφαση που είχα εκδοθεί».

Η ανώνυμη επιστολή

Εν τω μεταξύ, επτά άτομα κατονομάστηκαν σε ανώνυμη επιστολή που έφτασε στα χέρια των διωκτικών αρχών, σε λευκό φάκελο με αποστολέα «Φίλακας Άγγελος Κόρινθος», στην οποία ο άγνωστος αποστολέας αναφερόταν προφανέστατα στην έκρηξη σε βάρος της Πρόεδρου Εφετών.

Η ανορθόγραφη επιστολή, που κάνει λόγο για τις σχέσεις της Π. Καρπούζου με τον Βλαστό, ανέφερε: «ΗΜΟΥΝΑ ΠΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΑΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΛΑΡΙΣΑ ΚΕΚΡΥΡΑ ΓΝΩΡΙΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΒΓΙΚΑ ΣΤΙΝ ΚΟΙΝΟΝΙΑ ΠΕΡΥΣΗ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΒΓΩ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΝ ΦΗΛΑΚΟΝ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΨΗ ΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΨΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΙΣΙ ΤΗΝ ΤΙΝΑΞΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΤΡ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΟΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΡΚΙΚ ΤΟ ΕΧΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΥΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΕ ΤΙΛΕΦΟΝΑ ΧΧΧΧΧΧΧ ΚΑΙ ΧΧΧΧΧΧΧΧ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΜΟΧΑΜΕΤΤΟ ΣΙΔΕΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΝΕ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΤΡΙ ΜΕ ΤΗΛΕΦΟΝΟ ΧΧΧ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΕ ΤΟ ΤΙΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΧΧΧΧΧΧ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΒΙΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΗΠΤΕΙ ΟΤΗ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΝΥΧΙΑ ΕΜΕΝΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ. ΑΥΤΗΝ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΗ ΛΕΝΕ ΚΑΡΠΟΥΖΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΤΑΝ ΣΤΗΣ ΦΙΛΑΚΕΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΘΕΛΗΜΑΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΗΝΑΜΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΔΗΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΔΕΜΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΤΡΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ»

Η έκρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως

Στην κατάθεσή της η εισαγγελέας Λάρισας, Σοφία Πετράκη αναφέρεται στη συμπεριφορά του Παναγιώτη Βλαστού όταν τον επισκέφτηκε στις φυλακές Τρικάλων για να του ανακοινώσει την προφυλάκισή του για την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές με ελικόπτερο.

Καταθέτει η εισαγγελέας: «Κατά τη διαδικασία άσκησης ποινικής δίωξης και της απαγγελίας της κατηγορίας, ο Π. Βλαστός μετ' επιτάσεως ενώπιον τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων μου ζήτησε το λόγο της παραπομπής του στο νοσοκομείο, απαιτώντας από εμένα να διατάξω τη μεταγωγή του σε νοσηλευτικό ίδρυμα καθόσον ήταν τραυματισμένος. Του ανέφερα ότι δεν ήμουν αρμόδια να παραγγείλω τη μεταγωγή του καθόσον η αρμοδιότητα αυτή σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ανήκει στο διευθυντή των φυλακών. Κατά τη διαδικασία ο κρατούμενος επέδειξε προκλητική συμπεριφορά που ενείχε τα στοιχεία της εξύβρισης και της απειλής προς το πρόσωπό μου. Δεν έδωσα συνέχεια στο περιστατικό. Διότι κατ' ουσία έπραττα σύμφωνα με το καθήκον μου. Δε θυμάμαι τις ακριβείς φράσεις που χρησιμοποίησε. Το μόνο που θυμήθηκα ήταν ότι μετά την απαγγελία της κατηγορίας σε βάρος του και κατά τν αποχώρησή μου από το κελί του, ανέφερε κάτι για το παιδί μου και τότε είχα αναρωτηθεί πως ο ως άνω κρατούμενος γνωρίζει την οικογενειακή μου κατάσταση. Κατά τη διαδικασία τα γνωμοδότησης για την επιβολή ή μη προσωρινής κράτησης δεν υπήρξε άσχημη συμπεριφορά απέναντί μου». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ