2015-01-21 14:08:17
Φωτογραφία για Προεκλογικό δώρο εκατομμυρίων στα κανάλια
Προεκλογικό ρουσφέτι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προωθεί η κυβέρνηση για τα διαπλεκόμενα κανάλια μάλλον ως ανταπόδοση των υπηρεσιών που προσφέρουν στην προπαγάνδα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει ότι ο τηλεοπτικός χάρτης θα επανεξεταστεί από μηδενική βάση και οι άδειες θα δημοπρατηθούν, το οικονομικό επιτελείο δίνει στους καναλάρχες τη δυνατότητα να καταβάλουν μετά από ένα χρόνο τον φόρο επί των διαφημίσεων που έχουν ήδη εισπράξει.

Το νέο σκάνδαλο που η Εφημερίδα των Συντακτών ονόμασε προσφυώς «επίδομα παπαγάλου» προβλέπει ότι τα κανάλια αν και θα έπρεπε να αποδώσουν ανά μήνα, αρχής γενομένης από τις 20 Φεβρουαρίου 2015, τους φόρους επί των διαφημίσεων στην τηλεόραση στο κράτος, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Α. Σαββαΐδου σκοπεύει να τους μεταθέσει έναν χρόνο αργότερα, στις 20 Ιανουαρίου 2016.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι λόγω της δημσιονομικής στενότητας , το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ζητάει από τις επιχειρήσεις και τους φορολογούμενους να προπληρώσουν μεγάλο μέρος των φόρων τους για την επόμενη χρονιά, κάτι που δεν συμβαίνει και με την αντιμετώπιση που έχουν οι καναλάρχες.


Η σχετική εγκύκλιος - με ημερομηνία 12 Ιανουαρίου – έχει ήδη ετοιμαστεί και οδεύει προς το Εθνικό Τυπογραφείο κι αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα τυπωθεί λίγες ώρες πριν από τις εκλογές. Αν ισχύσει αυτή η απόφαση, το κράτος θα δώσει ένα «άτοκο δάνειο» στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών, ενισχύοντας τη ρευστότητά τους, μια και θα εισπράττουν κανονικά αλλά δεν θα αποδίδουν και θα προκληθεί εσκεμμένη μείωση των εσόδων του κράτους από φορολογικές πηγές.

Πηγή: sofokleousin
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ