2015-01-22 11:30:09
Φωτογραφία για Αποκλειστικές νοσοκόμες και από ιδιωτικά γραφεία
Η τριμελής επιτροπή που λειτουργεί σε κάθε νοσοκομείο με σχετικό αντικείμενο, δραστηριοποιείται στην περίπτωση κατά την οποία ο ασθενής επιλέξει αποκλειστικό νοσοκόμο από τον οικείο ονομαστικό κατάλογο.

IATRONET

Δεν υπάρχει κώλυμα στη μεσολάβηση ιδιωτικού γραφείου για εξεύρεση αποκλειστικής νοσοκόμας.

Οι ασθενείς μπορούν να επιλέγουν είτε από το εθνικό μητρώο είτε από τον ονομαστικό κατάλογο αποκλειστικών που τηρεί κάθε νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική.

Τα παραπάνω προβλέπει εγκύκλιος του υπουργού Υγείας, με την οποία ουσιαστικά ανοίγει ξανά η “αγορά” των αποκλειστικών, η οποία είχε επιχειρηθεί να ελεγχθεί με το εθνικό μητρώο.

Με την εγκύκλιο του κ. Βορίδη επισημαίνεται ότι:

“Η επιλογή αποκλειστικού νοσοκόμου επαφίεται στη βούληση του ασθενούς, ο οποίος δύναται να επιλέξει είτε από τον οικείο ονομαστικό πίνακα που τηρείται στα νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές είτε εκτός αυτού με ελεύθερη επιλογή από το εθνικό μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων.


Με αυτά ισχύοντα, δεν προκύπτει κώλυμα ως προς την μεσολάβηση ιδιωτικού γραφείου ευρέσεως εργασίας, για την εξεύρεση αποκλειστικού νοσοκόμου, για λογαριασμό του εντολέα ασθενούς”.

Επιτροπή

Αναφορικά με την τριμελή επιτροπή, η οποία λειτουργεί στα νοσοκομεία και τις κλινικές με αρμοδιότητα τον ορισμό αποκλειστικής νοσοκόμας για κάθε ασθενή, ο υπουργός Υγείας αναφέρει ότι ο ρόλος της ασκείται στην περίπτωση κατά την οποία ο ασθενής επιλέξει αποκλειστικό νοσοκόμο από τον οικείο ονομαστικό κατάλογο.

Με την νέα εγκύκλιο, ανακαλείται κάθε προγενέστερη αντίθετη ερμηνεία για το συγκεκριμένο θέμα.
Δ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ