2015-01-26 18:15:16
Φωτογραφία για ΝΕΟΤΕΡΑ για το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 που κατέπεσε - Τουλάχιστον 10 τραυματίες [photos]
Ενα συγκλονιστικό αεροπορικό ατύχημα με τουλάχιστον δέκα τραυματίες... συνέβη στις 16:40 στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια άσκησης, στην οποία συμμετείχε ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος F-16, το οποίο κατέπεσε κατά τη διάρκεια της απογείωσης και συνετρίβη πάνω σε άλλα σταθμευμένα μαχητικά αεροσκάφη μέσα στην πίστα της αεροπορικής βάσης στο Αλμπαθέτε.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, οι τραυματίες είναι τέσσερις, εκτίμηση που δυστυχώς επιδεινώθηκε πριν από λίγο, ανεβάζοντας τον αριθμό των τραυματιών σε δέκα, ενώ κυκλοφορούν και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς. Η εφημερίδα επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες και το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας.

Η άσκηση διεξαγόταν στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας και το αεροσκάφος κατέπεσε κατά τη διαδικασία της απογείωσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Άγνωστή, προς το παρόν, είναι η τύχη των δύο πιλότων του ελληνικού F-16. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το αεροσκάφος, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που δημοσιεύουν η El Pais και η El Mundo, συνετρίβη μέσα στην πίστα του αεροδρομίου.


Σε σχετική ενημέρωση από την Πολεμική Αεροπορία αναφέρεται: «ΔIΘEΣIO AΦOΣ F-16 THΣ ΠA ΠOY ΣYMMETEIXE ΣTHN AΣKHΣH TLP KATEΠEΣE ENTOΣ ΠIΣTAΣ TOY AEPOΔPOMIOY TOY ALBACETE, ΩPA EΛΛAΔAΣ 16:40 KATA TH ΦAΣH THΣ AΠOΓEIΩΣHΣ. ΠEPIΣΣOTEPA ME NEOTEPH ANAKOINΩΣH».

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ελληνικό μαχητικό κατέπεσε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης ΝΕΟΤΕΡΑ: Πτώση μαχητικού αεροσκάφους της Eλληνικής πολεμικής αεροπορίας [photo]
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θεωρία και πράξη άμεσα;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θεωρία και πράξη άμεσα;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ